Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Sintija

+511

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2627 skatījumi

Kur automašīnai lej eļļu?

Auto un transports » Cits

Vēlos zināt, kur mašīnai lej eļļu ...

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Lai ielietu jaunu eļļu ir narī jāizlej vecā,jānomaina filts un ja mājās nav garažā bedres vai pacēlāja,tad to ir neerti izdarīt,bet var.
Nudien neesmu pārliecināts ,ka ar tādām lietām jānodarbojas meitenēm.Pat ne katrs pusietis maina eļļu savai mašinai.Meitenei pietiks ,ja zinās kur un kādu degvielu jālej,kur lej logu mazgājamo škidrumu ,var būt kādu lampiņu apmainīt un izmisuma gadījumā nomainīt riteni.
Ja vēl nav ,tad ar laiku ,cerams ,tiksi pie vīra,kas prot kaut ko arī pats pie mašinas izdarīt,bet prātīgāk ir šad un tad aizdzīt uz servisu pārbaudīt ,ja pašam nav pietiekami liela pieredze un zināšanu.

pirms 11 gadiem  

tētis, pirms 11 gadiem :

Man vismaz savā dzīve nācies saskarties ar meitenēm kurām saprašana par auto ir labāka neka dažam labam "modernajam" vīrietim
Katrā ziņā tas ir tikai apsveicami ja meitenei ir interese par auto uzbūvi. Auto izpratne noderēs arī ja dosies uz servisu taisīt auto, jo ļoti bieži meistariem patīk batonus bāzt ausīs par neesošiem defektiem un to izmaksām

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Pilnīgi piekrītu ,ka ir labi zināt ,bet to neizrādīt un neķēpāties pašai.Mana māsīca Amerikā ne tikai pilnībā pārzin auto uzbūvi ,bet kolekcionē un restaurē vecus autiņus un piedatās arī drag race. Pēc specialitātes ir mediķe :)

tētis, pirms 11 gadiem :

Drošvien labāk jau izrādīt tās lietas par kuram zināšanas ir pietiekošas,
Kā piemēru Man dzenot mašīnai taisīt diagnostiku ir pateikuši, ka vajag vārstu atstarpes pieregulēl, tas viss būtu labi bet mašīnai ir hidrokompensātori, uz ko viņs atbild "a ti što v mašinah razbireša" un vairāk neko neteica.
Tomēr diagnostiku veica nemākulīgi, kā rezultātā, nācas pašam nopirkt diagnostikas kabeli lai pie laptopa pieslēgtu. Tas man izmaksāja daudz lētāk un nervus ietaupīja

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Tieši tādēļ es uz servisiem nebraucu un ja braucu tad pēc pāris teikumiem viņi saprot ,ka šmaukšānās nesanāks :D

Sintija, pirms 11 gadiem :

Kādēļ es nedrīkstu izrādīt to, kas man interesē ???? Man patīk auto un labprāt cenšos uzzināt visu jauno .... Nejūtos sliktāka par citiem ...

Kā gan lai iegūst zināšanas, ja nemeklē uz sev interesējošiem jautājumiem atbildes ????

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Sintij,šķiet,būsi atbildes uztvērusi pārāk personīgi :)
Neviens nav pret to ,ka vēlies apgūt teorētiskās zināšnas,bet cenšos Tevi atrunāt no vēlmes pašai ķerties klāt auto remontam.
Reizēm paiet nedēļa ,kamēr atkal tiek pie tīrām rokām.Nepalīdz nekādi cimdi ,jo ne visu var sataustīt un just ar cimdiem rokā.

Sintija, pirms 11 gadiem :

Nu jā, šādas nianses es nezinu, bet ja atklāti, man droši vien arī patiktu ķimerēties ar auto, tikai jautājums tāds VAI MAN TO VAJAG .... Labāk lai to dara tie, kas to māk un kuriem tāds darbs :)

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Nu tad beidzot :) Veselais saprāts uzvarēja.
Domājot par to kā veidojas izjūtas un sapratne par "vīriešu" darbiem ,gribētu teikt ,ka tad Tev vajadzēja sākt krietni ātrāk ;) ar naglu sišanu dēlītī,ar dzelža taisnošanu uz laktas ar trāpīšanu pa pirkstiem utt utt utt...
Tā vai tā teorētiskās zināšanas netraucē nevienam,bet bez ilgstošas prakses tām nebūs īstās vērtības.
Lai papildinātu un paplašinātu iemaņas un izjūtu, esmu gan adījis ,gan izšuvis ,gan mīlu gatavot ēdienu ;)

Sintija, pirms 11 gadiem :

Esmu situsi to naglu dēlītī, arī naglu esmu taisnojusi :) un diezgan veiksmīgi ....

Edžus, pirms 11 gadiem :

Nav atbildēts uz jautājumu.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Motorā,pa tam paredzētu atvērumu /parasti vārstu vākā /,kas noslēgts ar aizskrūvējamu vāciņu,kuršs visbiežāk papildināts ar eļļas kanniņas simbolu vai uzrakstu "eļļa" ,kādā starptautiski saprotamā valodā.

Oto , pirms 11 gadiem :

Piemēram uzraksts "710" arī saprotami apzīmē eļļu :D - http://a2c2.us/wp-content/uploads/2012/07/oil-cap.jpg

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

;)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Oto

+10200

 
Sāc ar http://laacz.lv/f/txt/ka-darbojas-auto/. Nopietni ļoti laba grāmata kas jautrā veidā labi izskaidro pamatus.

Atbilde uz jautājumu ir - motoreļļu lej motorā.

Par auto apkopi principā ir jāseko līdzi eļļas līmenim negaidot kamēr iedegas eļļas lampiņa. Nobraucot ik 10000km jāmaina eļļa neatkarīgi no tā cik kvalitatīva tā ir. Ja auto vecāks nav ekonomiski lietderīgi liet sintētisko eļļu(ja tādu neprasa autoražotajs), jo eļļu maina dēļ tā ka, tā piesārņojas ar kvēpiem un nodiluma produktiem nevis tādēļ ka tā "sabruktu".
Braucot jāseko līdzi motora temperatūrai un lai panelī nedegas kāda sarkana lampiņa. Sarkana stājies malā un slēdz āra motoru un lasi pamācību ko tā nozīmē vai zvans draugam. Ja dzeltena lampiņa braukt var bet jāatrāda vēlāk servisā. Kopumā nekā pārāk sarežģīta. Reizi gadā jāiet ir tehniskā apskate tā kā galīgi nedrošu auto nesanāks to dabūt. Pirms apskates protams labi atrādīt servisā, lai nav tehniskā divreiz jāiet.

pirms 11 gadiem  

Sintija, pirms 11 gadiem :

Piemēram cik bieži vajag pasekot līdzi eļļas līmenim ? Tur laikam bija tāds kā līmeņrādis ar attiecīgām atzīmēm, cik daudz vajag ....

Un ja manai mašīnītei kkas nebūs kārtībā, tad sāks degt kontrollampiņas ??? Arī veco modeļu automašīnām????/ teiksim 90to gadu auto/

Oto , pirms 11 gadiem :

Eļlas līmenis,ja motors nav nobraukts, normāli no iedaļas max nenokrīt zemāk par min iedaļu starp eļļas maiņām. Ja auto ir nesen iegādāts, tad iesākumā jāpaseko līmenim biežāk(1x nedēļā), lai uzzinātu cik motoram "garšo".

Jā kritiskākās kontrolampiņas(bremžu, eļļas spiediena, temp, ģeneratora) arī ir vecākām mašīnām, ja vien nav izdegušas. Pagriežot aizdedzi uz brīdi iedegas visas, lai par to pārliecinātos.

Te lapas beigās ir apraksts par kontrolampiņām: www.carbibles.com/maintenancetips.html

Sintija, pirms 11 gadiem :

Paldies .....

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Juris Krastiņš

+2673

 

pirms 11 gadiem  

tētis, pirms 11 gadiem :

a ja nu viņa grib ieliet eļļu stūres pastiprinātājā?
vai kārbā?
Vai reduktorā (ja viņas mašīnai tāds ir protam)
Vai varbūt viņa ar eļļu saprot bremžu eļļu?

Sintija, pirms 11 gadiem :

Mani vairāk interesē auto apkope/kas kā jādara, lai mana mašīnīte man ilgi kalpotu/.. Es šobrīd lieku tiesības, un palēnām domāju arī par auto iegādi, tikai lieta tāda, ka es par auto NEKO nezinu ....

Juris Krastiņš, pirms 11 gadiem :

lai ilgaak kalpotu ssad tad jaaaizdzen uz servisu lai vaic apskati un jaabrauc uzmaniigi. Protams var kopt un nnemties ar massiinu arii pats bet tas protams ir patikas, laika un naudas jautaajums. Piemeeram ja nnemsi jaunu auto tev buus obligaataas apskates ja protams gribeesi garantiju saglabaat...

tētis, pirms 11 gadiem :

Vislabāk būs ja nopirksi savas mašīnas grāmatu, tur viss būs detalizēti izskaidrots (tiesa gan mana sieva vairāk par trīs teikumiem tā arī neizlasīja)
Un katrai mašīnai nāk arī līdzi ekspluatācijas grāmata, kur aprakstīts kādas eļļas un kur jālej un cik bieži jāmaina (vismaz manām pēdējām trim nāca tādas rūpnīcas grāmatas)

Sintija, pirms 11 gadiem :

Bet ja es nepērku jaunu mašīnu, bet gan lietotu ?

Kur es tādu grāmatu varu dabūt ??

tētis, pirms 11 gadiem :

Es arī neesmu pircis jaunas mašīnas.
Tās ekspluatacijas grāmatas nāca līdzi lietotam auto (no vācijas) + servisa grāmatiņas (autentiskums protams apšaubāms)
Grāmatnīcās (Jāņa rozes, centrā vismaz kādreiz bija)var nopirkt grāmatas par konkrētu modeli (tur protams ir ļoti daudz informācijas sākumā, bet ja ir interese tad nekas nav lieks)
Kādreiz bija arī centra tunelī grāmatu stends
Un protams var jau pasūtīt pa internetu

Sintija, pirms 11 gadiem :

Neeamu no Rīgas ...

Man pat ļoti interesētu palasīt pa auto ... Laikam ir grūti saprast kā meitenei var patikt auto lietas ..... Esmu atšķirīga no citām sava dzimuma pārstāvēm :)

Juris Krastiņš, pirms 11 gadiem :

Daudzaam mei4aam patiik auto un tas ir tikai pozitiivi.

Sintija, pirms 11 gadiem :

Tad jau mēs tādas esam daudz :)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.