Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2981 skatījumi

Labdien ! Vasarnīcā vēlos izvilkt jaunus elektrības vadus, konkrēti virtuvē. Dzirdēju, ka ar vienu vadu var izvilkt visu istabu. Vai tā ir ?

Sadzīves tehnika un elektronika » Cita elektronika

Labdien ! Vasarnīcā vēlos izvilkt jaunus elektrības vadus, konkrēti virtuvē. Dzirdēju, ka ar vienu vadu var izvilkt visu istabu. Vai tā ir ? Resp. ienākošais, jaunais el.vads iet caur visām paredzamām rezetēm atstājot cilpas, kuras pēc tam pārgrīež un pieslēdz rozetes. Gals beidzas tikai , kur lampiņa paredzēta. Vai tāda shēma ir droša ?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Tāda shēma nav droša, jo pārgrieztā cilpā pie kontaktiem mēdz apdegt savienojumi un tad būsi tumsā un atremontēt pie gaismas nevarēsi. Es sev pārvilku gaismu atsevišķi un kontaktus atsevišķi. Ja kāds patērētājs nobrūk un izsit drošinātājus, nepaliksi tumsā ar problēmām. Gaismai pietiek 1.5m2 vads, tur 23A, kontaktiem 2.5m2 , tur līdz 30A jeb 6.6kwa. Vari ērtībai katrām durvīm ielikt gaismas slēdžus, bet tad starp slēdžiem vajag papildus vēl divus vadus un pareizos slēdžus. Un atceries! Lai kā nedomātu, pēc laika kaut kur pietrūks. Tālredzīgie ievelk lieku vadu.

pirms 11 gadiem  

Daumants Bērziņš, pirms 11 gadiem :

Juri, cilpā velkot, vadus NEGRIEŽ! Jo tā taču ir cilpa. Bet par gaismu un kontaktiem atsevišķi tev taisnība.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vadi izturēs tik daudz-
http://www.diynot.com/pages/el/el004.php
Automāts (automātiskais drošinātājs) nostrādās pie 10A, 16A liek lielajā sadalē.
? Kā domāts to lampiņu ieslēgt?
Viss atkarīgs no ptērētājiem, kurus slēgsi klāt..
Pieļauju domu, ka vasarnīcā varbūt elektriskās plīts un veļasmašīnas nebūs :)

pirms 11 gadiem  

Irēna Omeļana, pirms 11 gadiem :

Būs: trauku mazg.mašīna; veļasmašīna; ledusskapis (paliels); plīts gāzes; un viss pārējais :tējakanna, virt.kombains utt. Apgaismojums standarta zem virtuves skapīšim + augšējais. Automātu kaste ir mājā un pie skaitītāja C32.

Daumants Bērziņš, pirms 11 gadiem :

Tādā gadījumā varu ieteikt vilkt uz veļas un trauku mašīnām atsevišķus kabeļus, un vēl 1 uz rozetēm virtuvē. Apgaismojums- atsevišķi. Lai veicas!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Nē tā nebūs pareizi,tas izskatās ekonomiski bet var būt traģiski.Nedrīkst visu sakārt uz vienas līnijas jo pie vairāku patērētāju ieslēgšanas vadi vienkārši neizturēs.Tā var rīkoties pilnīgs analfabēts elektrības lietās.Ir jātaisa normāla shēma,un nevajag pažēlot dažus latus vairāk drošības dēļ.

pirms 11 gadiem  

Āris, pirms 11 gadiem :

Protams vislabāk ir taisīt atsevišķu spēka līniju tādiem patērētājiem kā el.plīts un citi jaudīgi patērētāji.

Irēna Omeļana, pirms 11 gadiem :

Tad ar diviem vadiem pietiks ?

Ieva D, pirms 11 gadiem :

Zini, labāk paņem elektriķi....

Irēna Omeļana, pirms 11 gadiem :

Ieva D. Es vieglus ceļus nemeklēju ...Gan tiksim paši galā, tāpēc arī šeit tiek uzdots jautājums. Nekā tāda sarežģīta es šeit nesaskatu, vajag 2 vadus , 3 vadus - uzliksim.
Šobrīd jautājums cik vajag vadus un cik jaudīgu automātu uz to visu ?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Viss atkarīgs no jaudas un vada šķērsgriezuma,itkā ir tā,ka vara vada 1mm2 tur 8A,bet alumīnija vada 1mm2 tur 5A.Protams,drošāk,kaut kā tomēr sadalīt patērētāju pieslēguma vietas.Piemēram,el.plīti,un boileri likt uz atsevišķa vada.P.S.A var aprēķināt A=W/220(vienāršoti).

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

BlackMonah

+500

 
Nezinu par fo skaitīšanu, bet iesaku izvilkt pa vienam vadam 2,5, uz katru lielo sadzīves tehniku un galā drošinātāju 16A, un tādu pašu vadu vēl priekš mazās sadzīves tehnikas. Man viens šāds vads ir uz boileri, virtuves rozetēm un veļasmašīnu, bet kad abi darbojas un vēl ieslēdzu plīti vai čaiņiku, tā korķis ārā, iepriekšējais saimnieks bijis galīgs auns un izvelkot jaunu vadu noslinkojis izvilkt vairākus. Uz gaismām pietiek vads 1,5, un drošinātājs 16A, bet protams iesaku gaismas arī sadalīt vismaz uz pusēm, lai izsitot drošinātāju nepazūd pilnīgi visas gaismas. Lai veicas.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ieva D

+7100

 
Vispirms uzzini, cik ampēri Tev ir pieejami.
tālāk - viss atkarīgs, ko slēgsi klāt. 2.5 vara vads var, teiksim, pavilkt 3000 vatu. Tējkanna viena jau kādus 2000 paņem. Ledusskapis - nu, 100, plīts - jāskatās. Ja kādā brīdi kopējā jauda pārsniedz minētos 3000, tad labākajā gadījumā izsitīs korķi, sliktākajā, ja korķa vietā nagla - sāks sasilt pats vads.
Sekojoši - sarēķini, kādas jaudas ir visam tam, ko slēgsi klāt. Es ieteiktu atsevišķu vadu tomēr plītij, ja elektriskā.

pirms 11 gadiem  

Ieva D, pirms 11 gadiem :

Kad vilkām sev dzīvoklī, sadalījām visu zonās - ja plīts/cita ierīce izsit korķi, lai vismaz gaisma paliek un nav jāčamdās pa tumsu meklēt kasti.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.