Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

lol-x

+10

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2144 skatījumi

Vai kādam ir gadījusies situācija, ka sēņojot ir atnācis privātā meža īpašnieks un aizliedzis to darīt?

Vide » Zaļais dzīvesveids

Meklēju cilvēkus, kuriem ir bijušas problēmas ar sēņotšanu privātajos mežos.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Lielākā problēma jau ir, ka privātie meži netiek atzīmēti atbilstoši noteiktajai kārtībai. Un tu nekad nevari zināt, ka esi nonācis privātā mežā. Tik pat labi tas var būt kāds sēņot negribētājs un apgalvojot, ka mežs ir viņa var mēģināt konfiscēt tavas sēnes. Un tā, kā dzīvojam Latvijā, uzvarētājs būs tas, kurš fiziski spēcīgāks (bruņotāks, mazāk ko zaudēt utt).
No personīgās pieredzes līdzīgi ar tauvas joslu ir bijis. Skaista vieta, sens parks, tu ar ģimeni un tev pretī ar suni un rupjā krievu mēlē nolamā, pamatojot, ka časnaja sobsnnosķ. Protams, ka nesāksi dūres vicināt un pēc tam suņa rezultātu atlīdzināšanu piedzīt. Nākas vien iemiegt asti kājstarpē un doties prom. A likums ta tavā pusē.

pirms 13 gadiem  

ivarsi, pirms 13 gadiem :

Izklausās pēc Jumpravmuižas parka stāsta, netālu no Bauskas :-/
Privātīpašumam jābūt vai nu iežogotam, vai ar skaidrām norādēm par privātīpašumu.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Privātā mežā nedrīkst atrastie kā arī sēņot un ogot tajā gadījumā, jā ir norāde, ka tās ir privātīpašums ar norādi, ka tur nedrīkst atrasties svešas personas(Meža likuma 2.nodaļas 5.p. 4.daļa). Teritorijai jābūt norobežotai, ja nav, tad tādā mežā neviens nedrīkst aizliegt atrasties, kaut vai pats saimnieks skrien virsū ar plinti.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Jā,kāpēc tu meklē šādus cilvēkus? Pēc likuma gan privātajos mežos ir atļauts lasīt ogas un sēnes, tomēr nevienam cilvēkam nepatīk,ja lien viņa īpašumā līdz pakšiem. Kā tev patiktu,ja sveši cilvēki sirotu ap tavu māju,kaut ko lasīdami?

pirms 13 gadiem  

ivarsi, pirms 13 gadiem :

Kas tas par likumu?!
Uz manas privātās zemes ir gan smiltsērkšķi, gan cidonijas. Nedomāju, ka kādam ir tiesības nolasīt manu ražu (Smiltsērkšķu audzi var uzskatīt par mežu)

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Mežs un lauksaimnieciski izmantojamā vai piemājas zeme ir dažādas lietas. Tavā dārzā,bez šaubām,nevienam nav tiesību ražu aizskart. Bet savvaļas ogas un sēnes privātā mežā drīkst vākt,nezinu,ja vien pēdējā laikā nav likumi mainīti. Man arī pieder mežs. Tā kā tas no mājām atrodas patālu,pilsētnieki tur aktīvi ogo un sēņo,un ne es varu,ne cenšos kādu kontrolēt vai izdzīt.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

krokijs

+18181

 
un kapēc tu meklē ? kas tevi izbrīna ar šādu aizliegumu ? katram ir tiesības uz šodienu uz savu īpašumu un taisi kadas akcijas vēlies, tāpat būsi pie sasistas siles.

pirms 13 gadiem  

lol-x, pirms 13 gadiem :

meklēju, jo veidoju sižetu "Vides Faktiem" par sēņošanu mežos

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
jā ir gadījies .es pat aiz pārsteiguma parunāt nevarēju,jo cilvēks rudens darbu karstumā atrod laiku sēdēt mežā un trenkāt nabaga sēņotājus.dienām sēdēt.pazīstams.domāju ka draugus šis nevairo.man ir ļoti skaļa balss un gana labi iekārta mēle,tā katāda sirsnīga saruna iznāca.žēl tik,ka samaitāju skaisto dienu,gan sewv gan viņam.ikdienā strādājot mežā labi zinu,kurš ir saimnieks un kurš nav.īsts savas zemes apsaimniekotājs neliegs sēņotprieku citiem un nemaitās nervus sev.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Pats trakākais, ko ir nācies sadzīvot, ka kāds traks sēņotājs totāli gar pašas mājas paksi lien, lai tiktu uz mežu pļavas otrā pusē. Ir bijuši tādi, kuri naturāli iziet cauri mājas pagalmam pat labdien nepateikuši. Visvairāk kaitina svešinieki, kuri parasti arī ir ļoti bezkaunīgi.
Līkumu nezināšana ir viena no tām lietām, ar ko lielā daļā sabiedrības ir uz Tu.

pirms 13 gadiem  

lol-x, pirms 13 gadiem :

cik saprotu, pati esat saskārusies ar problēmu. Varbūt jūs būtu ar mieru par to pastāstīt "Vides Faktos"?

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Kādā veidā Jūs domājat - pastāstīt?
Sēņošana vēl nieks, trakāk iet ar makšķerniekiem, kuri vienkārši piebrauc pie ezera, kaut kur pa stūriem makšķerē, bet neiedomājas atnākt uz māju, lai pateiktu, ka vēlas pamakšķerēt. Nav jau žēl, bet pieklājīgi būtu saimniekiem pateikt.
Un par ko man sevišķi niknums uznāk - pa Tavu zemi krustu šķērsu staigā dabas pētnieki, tāpat ar laivu brauc pa ezeru ..... bet mēs nezinām, kas tie tādi, jo neviens neienāk pagalmā,neiepazīstina ar sevi.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Pirms gadiem desmit kāds cilvēks, ejot cauri mežam, pretēji manam norādījumam, lai neaiztiek tajā vietā neko, izrāva no zemes ar visām saknēm manu "Herkulesa vāli" - kopš tās reizes tā tur vairs neaug Tā ir lieta, ko es joprojām nespēju pārdzīvot! :((((((

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.