Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Mārcis

+302

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3277 skatījumi

Alus recepte !

Ēdieni un dzērieni » Alus, vīns un stiprie alkoholiskie dzērieni

cik ilgā laikā var uztaisīt alu ?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Nedēļas laikā iegūs maigāku alu, trijās dienas norūgs pavisam viegls alus (būs kā limonāde), bet divas un vairāk nedēļas rūdzis alus būs pamatīgs gāžamais. Tā kā mūsu mājā vasarā mēdz alu brūvēt, esam izgaršojuši gan ekstra stiprus, gan tādus kā limonāde. Viss ir atkarīgs no tā, cik daudz raugu pievieno un cik ilgi vēlāk raudzē.

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Un īstā sāls ir tajā, cik daudz cukura pieliek - jo vairāk pievienos, jo ilgāk rūgs. Man labāk patīk alus, ko raudzēju 4 dienas, bet mūsu mājā citiem garšo tāds, kas raudzēts vismaz 2 nedēļas. Recepšu ir pilns internets, vajag tikai savējo atrast.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Antons

+4839

 
http://www.mammamuntetiem.lv/articles/13951/laiks-gatavot-kvasu-un-alu-janiem/ - šeit ir neliels apkopojums un arī gatavošanas laiks. Domāju, ka ir vērts pašam pamēģināt vairākas receptes, lai atrastu sev tīkamāko.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vienkāršākā alus recepte.
5 (650gr) burkas - iesala ekstrakts
18 L - ūdens
75 gr - rīgas raugs
400 gr - klona rudzu maize
Ūdeni novāra, verdošam ūdenim pievieno iesala ekstraktu un sagrauzdētu (cepeškrāsnī vai uz pannas) maizīti. Raugu atšķaida ar siltu ūdeni un 20 gr cukura, ļauj nostāvēties +/- 1h.
Ūdeni ar iesalu un maizīti atdzesē līdz 36`C, pievieno raugu. Pārklāj trauku ar marli vai kokvilnas drāniņu.... un gaida. Pēc 3 diennaktīma alus gatavs. Sanāk aptuveni 4.5 grādīgs aliņš. Var likt arī apiņus klāt, bet es rūgtumiņu panāku ar grauzdēto maizi. Pirms pasniegšanas var pievienot medu pēc garšas. Ceru ka noderēs :)

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andis Osis

+8010

 

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.