Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 860 skatījumi

Ko ēst veģetāru vieglu un garšīgu un lai iegūtu vitamīnus kas trūkst veģetārā uzturā?

Veselība » Diēta & Fitness

Kur kāds saraksts ar vitamīnu daudzumiem kādā produktā un tā veģetārā aizstājējā un cik daudz to vajag. Un kādos garšīgos produktos to viegli uzņemt? Kāda lapa ar mērījumiem?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja gribi kļūt par veģetārieti, tad kārtīgi iepazīsties kas ir kas un kā nodrošināt visu vajadzīgo savam organismam un nekaitētu veselībai. Veģetārismam ir vairāki paveidi, sākot ar atteikšanos tikai no gaļas, beidzot ar pilnīgi jebkādu dzīvnieku izcelsmes produktu nelietošanu, tai skaitā olām, piena, medus. utt. Tāpēc, atkarībā no tā cik "traks" veģetārietis būsi, ir jāmeklē, galvenokārt, minerālvielu, taukskābju, olbaltumvielu un arī dažu vitamīnu aizstājēji.
Par vitamīniem, patiesībām, vismazākā bēda, jo vitamīnus galvenokārt uzņem no svaigiem augu izcelsmes produktiem, dzīvnieku izcelsmes produktos to ir stipri mazāk. Veģetāriešiem no vitamīnu trūkuma var būt tikai B12, bet tad arī ēdienkartei ir jābūt ļoti sačakarētai.

Atkārtošos, meklē, lasi, konsultējies un tikai tad sāc pievērsties veģetārismam, no tava jautājuma jūtams, ka tev daudz jāapgūst par veselīga uztura pamatprinciem.

pirms 11 gadiem  

Gatis Negribs, pirms 11 gadiem :

tie kas vispār uzturā nelieto produktus no dzivnieku valsts - ieskaitot piena produktus sauc jau par vegāniem un tas gan ir biški extreem

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gatis Negribs

+742

 
katram organismam tas var būt atšķirīgi. Jāņem vērā arī pie kādas barības organisms ir pieradis jau līdz šim un izmaiņas ir jādara pamazām.
Vispār gaļā vitamīnu nemaz tik daudz nav ja vispār ir, gaļā ir vairāk citas lietas kā olbaltumvielas, dzelzs utt. ko var galvenokārt aizstāt ar pākšaugiem un riekstiem.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.