Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 10

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 4636 skatījumi

Kā novērst mitrumu uz sienas,vai ir kāds līdzeklis,kurš to nelaistu cauri?

Māja un dārzs » Remonts

virtuves viens stūris visu laiku ir slapjš,blakus aiz sienas ir tā saucamā ratiņtelpa,kura,protams,nav apkurināta,taisam remontu pašu spēkiem,bet nezinam kā novērst,lai tas mitrums nesūktos cauri.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Grūti kaut ko ieteikt nezinot virsmas platību.Varu ieteikt šo sienu pārklāt ar celtniecības plēvi un pēc tam tenaporu"putuplastu",kuram virsū armējošo sietiņu,tad javu.Izskatās sarežģīti,bet tā nav.Plēvi vajag lai mitrums netiktu cauri,tenapors lai nerastos kondensāts.siena vienmēr būs sausa.Šie materiāli neizmaksās dārgi.Lai veicas!

pirms 14 gadiem  

Ērika Zuļģe, pirms 14 gadiem :

Paldies,jožu jau uz veikalu:)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

verners osis

+16083

 
izžāvēt pēc iespējas labāk,tad apstrādāt ar Fungi(indīgs-2 stundas nesaelpoties)lai nokautu to kas tur ir,jo ja kāda sēnīte būs tad izlīdīs citā vietā,varbūt vairākas reizes.,kamēr siena ir vienkrāsaina.ir ari citi pretsēnīšu līdzekļi ,kaut vai Depo,tur ari ir mazie iepakojumi.Tad pa virsu Tifgrunt ari var vairākas reizes ,lai noklājas vienmērīgi,un tālāk krāso,vai tapetes jeb kas ieplānots.no ārpuses noteikti nosiltināt teiksim ar zilo putuplastu.Visticamāk panelī tukšumos ieplūst gaiss aukstais,vai kondensāts no augšas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Protams, ka jācīnās ar cēloņiem, nevis sekām. Mtrums jau no ratiņtelpas nesūcas, bet uz aukstās sienas kondensējas tas pats gaisa mitrums no virtuves. No ratiņtelpas puses izskatās, ka siltināt nesanāks, bet no iekšpuses var siltināt ar akmensvati vai putupolistirolu, bet PE plēvi tvaika izolācijai jāliek pa virsu siltumizolācijai, lai tvaiks netiek cauri siltumizolācijai. To visu var vēl nosegt ar mitrumizturīgo reģipsi, jo nekāds apmetums uz plēves neturēsies.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aigars Lociks

+2278

 
Nesūcas cauri kam? cik noprotu, tad tas ir kondensāts - sienas vienā pusē auksts, otrā silts un siltajā pusē kondensējas ūdens. Vai nu jāapsilda ratiņtelpa, vai nu jānosiltina siena, nez ko vēl var ieteikt. Nodrošināt labāku telpas ventilāciju vienīgi, bet tā jau ir cīņa ar vējdzirnavām.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mr.G

+733

 

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mitrums iet no + uz - tatad no siltaka uz aukstako, no shis neapkurinatas telpas mitrums nenak tas nu ir skaidrs, tas ka siena ir mitra ir kondensata mitrums caursalšanas delj, pie sienas tempertura ir vesaka, tatad relativais gaisa mitrums augstaks, ja uzklas hidroizolaciju tas neko nemainis, vienigi nesuksies caur sienu un vairak paliks uz sienas virsmas. viss labak butu noverst caursalshanu, nodiltinat shis telpas sienu, kura ir uz juusu virtuvi, vai ari nodroshinat gaisa apmainju virtuves puse pie shi sienas. mana virtuve ir lidziga problema, es shai sturi noliku halogeno prozjektoru kas apgaismo virtuvi, tas kaut cik uzsilst un sho vietu izjave, tagad pelejums vairs neparadas.

pirms 14 gadiem  

Ērika Zuļģe, pirms 14 gadiem :

Paldies,liekas ka mēģināšu izmantot

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Alise Šulca

+783

 
Būvmateriālu veikalos ir nopērkama grunts, lai siena nepelētu, un vēl arī tāds līdzeklis kas parasti paredzēts vannas istabām vai mitrām telpām, kas nelauj mitrumam iesūkties sienās... maksā kkur ap 4.50 Ls

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ja nau vēlēšanās neko līmet virsū uz sienas , kas maz ticams pie mitra ilgi noturēsies, tad var veikt injekcijas siena, tas gan nau stipri lēti, bet efektīvi gan!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Savā virtuvē atklāju to pašu, vienīgais, ko tur var darīt, cik es saprotu, nosiltināt ārsienas ar putuplasta plāksnēm (5cm), bet tad jau visa lielā mājas siena jāsiltina. Tad vēl var mēģināt to vietu atstāt brīvu, piemēram, tur izvieto galdu, lai nebūtu skapīšu un citu tādu priekšmetu, kas tur viosu iekonservē un padara vēl mitrāku.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

ir kaut kads materials ko siena iestrada. buvmaterialu veikala var nopirkt.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.