Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

melis

+176

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 817 skatījumi

Vai ir iespējams juvilierizstrādājumu veikalos pirktos izstrādājumus apmainīt vai atdot apmaiņā pret naudu 14 dienu laikā?

Politika un valdība » Likums

Sanākusi tāda situācija, ka juvelierizstrādājumu veikalā (585) pirktā prece izrādījusies par mazu, tāpēc ir vajadzība pēc tās apmainīšanas vai atdošanas. Zvanot uz veikalu un uzdodot šo jautājumu saka, ka tas nav iespējams. Ko par šo situāciju saka likums? Vai tomēr ir iespējams to apmainīt vai atdot kļūdaini nopirkto preci?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
Patērētāju tiesību aizsardzības likumdošanā nav noteikts, ka pircējs var pieteikt pārdevējam prasību par nopirktu preci, ja tā ir līguma noteikumiem atbilstoša, vai vienkārši to atdot atpakaļ, saņemot samaksāto naudu, izņemot gadījumus:
..
Visos pārējos gadījumos, ja nopirktā prece Jums neder pēc izmēra, krāsas, fasona vai citu tamlīdzīgu iemeslu dēļ, bet tai nav defektu vai bojājumu, Jūs nevarat pieprasīt no pārdevēja to apmainīt pret citu preci.
http://www.ptac.gov.lv/page/234

Iespējams ir, bet
"Atcerieties! Preces apmaiņa šajā gadījumā ir atkarīga tikai no pārdevēja pretimnākšanas un labas gribas."

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.