Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Rita Hamitova

+164

 
  • 10

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2810 skatījumi

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Karīna Liepiņa

+1300

 
Ne jau apģērbā slēpjas tas viss, bet gan elpceļos, ka bērns ieelpo tik aukstu gaisu!!! Un nē, segu uzliekot vai šalli uz deguna ir vēl sliktāk, jo tā paliek mitra un bojā ādiņu ap muti un degunu!!!
Šeit nebūs pareizā atbilde. PAreizā atbilde ir jāmeklē pie sava ģimenes ārsta! Piezvani un pajautā, tā būs vislabāk!
VIņa pazīst tavu bērnu un zina, kuras ir viņa vājās vietas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Dace Pētersone

+360

 
līdz -10 droši. bet seju aizklāt gan nevajadzētu, jo uz tās drēbes/šalles veidojas kondensāts, ko bērns ieelpo un tas var izraisīt saaukstēšanos. lai vējš neappūstu sejiņu, pirms iešanas ārā jāuzsmērē kāds no krēmiem, kas paredzēts aukstam/vējainam laikam (piem., Weleda, Bubchen), bet tas jādara nevis pirms iešanas ārā, bet apm. pusstundu iepriekš, lai paspēj uzsūkties. Vairums krēmu ir uz ūdens bāzes (tas uzsūcās visātrāk) bet, ja ūdens vēl nav paspējis uzsūkties, tad var apsaldēt seju.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es savu -15 vedu!! un nekas nenotika!!! satuntulē un viss ok.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

xxxxx

+125

 
Kulbiņu ratos t ir par ~5 grādiem siltāka kā gaisa t. Ja nav kulbiņu rati, tad līdz -10 grādiem var vest laukā un uz 1/2 stundu. Sejas ādu, protams, 1/2 stundu pirms ārā iešanas sasmērē ar aizsargkrēmu. Bet drošāk ar ģimenes ārstu konsultēties.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Grādu ierobežošana ir tikai pirmajos 2 mēnešos,pēc tam mazuli silti jāsaģērbj,bet nejaukt ar satuntulēšanu,jo mums pirmā ziema ar otro mazulīti bija jau no pirmās dieniņas jo dzimām 1.janvārī, bet arī daktere teica,ka nevajag iet laukā līdz 2 mēn,vecuma ja temp.nokrītas zem -10 C, bet pēc 2mēn.sasniegšanas ietinu kombī un vēl segā biezā un gājām pat kad bij tie -18! Nu šoziem gan cītīgi ejam laukā, un neredzu iemeslu ierobežošanai. Jo parasti māmiņas,kas šādi ierobežo mazos un vienkārši aukstajās dienās neiet laukā ,tas mans viedoklis- vairāk pakļauj mazuli riskam saslimt,kad atkal iziet laukā šajās drēgnajās ,bet nu itkā pēc grādiem siltākajās dienās!! Tāda man vismaz ir pieredze no Draudzeņu mazuļiem,kuras aukstajos laikā tup iekšā un skatās kā mēs ar mazo pastaigājamies.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

manai mazajai 10mēneši.mēs gājām ārā līdz -10 grādiem;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Līva Livucis

+2335

 
man teica, ka līdz -6 grādiem... es savu 8 mēnešus veco ziķeri jau otro dienu nevedu laukā, bet kārtīgi istabas vēdinu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Cik man stāstija mamma, tad mani ratos lika ārā -15, bet nu silti saģērbtu, nu vel dzīvs esmu :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

liidz miinus 7 graadiem varbut pat liidz miinus 10 graadiem bet ja ir vel aukstaaks tad noteikti navajadzetu ja vien mazais nav satuntuljots ljoti bieza un siltaa jakaa kaa arii vajadzeetu vel kaadu siltu kombinzobu bet es neriskeetu .. tik ar mashiinu ja kur taalaak ...
domaju gulet var tik tad ja ir garanteets ka beerns ir ljoti kaartiigi satuntuljots lai ir silti .... bet aaraa jau vienalga vajag kaut mazliet ....

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mana daktere pateica, ka nezin tadu temperaturu, kura nevaretu vest bernu ara, vedam ari - 30 grados, ar nosacijumu, ka ir piemerots apgerbs un berns neelpo aukstu gaisu.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.