Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Janis Akmentins

+380

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1599 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 10

    balsis

Āris

+22646

 
Vispār kondensāts neies cauri pat visplānākajam tēraudam,bet var būt runa par temperatūras starpībām.Piemēram pa cauruli cirkulē auksts ūdens,bet ārpus caurules apkārtējā temperatūra ir krietni plusos tad uz caurules radīsies kondensāts.Tātad lai pateiktu vai kondensāts radīsies vai ne ir jāzina cik augsta vai zema temperatūra būs caurulē,rezervārā ,utt.Kondensāts jau rodas no apkārtējā gaisa,ne no šķidruma kas ir caurulē vai rezervuārā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 7

    balsis

JanKa

+80131

 
Tu kaut ko jauc vai neizproti līdz galam. Ūdens cauri metāliem neplūst - kaut vai uztaisi kausiņu no alumīnija folijas, ūdens cauri neplūdīs, ja vien tā nav mehāniski bojāta, tāpat alumīnija folija tiek lietota kā tvaika barjera, jo tās tvaika caurlaidība ir prakstiski 0. Līdzīgi ir ar tēraudu.
Telpas mitrums vispirms nosēžas(kondensējas) uz vēsākajiem punktiem. Piemēram, vannasistabā kur ir silts un mitrs tas notiek uz aukstā ūdens caurules. Šajā gadījumā no tā var izvairīties uzliekot putuplasta izolācijas čaulu un kārtīgi aizlīmējot, lai mitrums nepiekļūtu tai. Līdzīgi ir ar tā saucamajiem aukstumtiltiem, tos vajag siltināt, ja iespējams no ārpuses un no iekšpuses novērst iespēju mitrumam tam piekļūt.
Atbildot uz jautājumu cik biezam ir jābūt tēraudam, lai uz tā nekodensētos mitrums, zinot ka tērauda siltuvadītspēja ir ~1000reizes labākā kā putuplastam un ~100 labāka kā gāzbetonam... sanāk atbilde: "ļoti, ļoti, ļoti biezam". Protams tas viss atkarīgs no telpas t un mitruma tajā

pirms 13 gadiem  

Janis Akmentins, pirms 13 gadiem :

Laikam nobastoju kādu fizikas stundu jo visu laiku domāju ka kondensāts ir tas ūdens kas iziet cauri tai trubai xDShame on me
Bet thx par atbildēm, bija ļoti vajadzīgs to zināt :)

Antons, pirms 13 gadiem :

Ja nobasto kādas stundas, tad vismaz padomā kādreiz ar galvu =)

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.