Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

melis

+176

 
  • 5

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2736 skatījumi

Vai ir droši uzturēties telpā ar trauku, kurā atrodas sālsskābe?

Zinātne » Ķīmija

Tātad kādas sekas var izraisīt ilgstoša (2 nedēļas) atrašanās telpā, kurā atrodas aptuveni 30-40 ml 1 Mol HCl sķīdums atvērtā traukā? Vai tas kaut kādā veidā var apdraudēt veselību, jo kā zināms, HCl gāze, kas izdalās no šķīdumā, noteiktos daudzumos ir nāvejošosa.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
No sākuma no trauka iztvaikos ūdens ar ļoti niecīgu sālsskābes piejaukumu, ko nevar pat sajust un tikai tad, kad sālsskābes koncentrācija sasniegs 20,2% (aptuveni 7M /HCl), iztvaikos azeotropais maisījums - 20,2% HCl.
No sākuma veselības apdraudējums būs minimāls, bet kad sālsskābes tilpums samazināsies 5 reizes tā iztvaikojot sāks radīt draudus veselībai.
Pats galvenais, lai kāds to sālsskābi 2 nedēļu laikā neiedzer, ja tā atrodas kādā glāzē, jo tik atšķaidītai tai praktiski nav smakas un viegli var sajaukt ar ūdeni.
Koncentrētiu sālsskābi vaļējos traukos neviens pat neiedomātos turēt, jo tā stipri kūp gaisā izdaloties hlorūdeņradim un ar gaisa mitrumu veidojot sālsskābes miglu, kas apdraud veselību un korodē visus tuvumā esošos dzelzs priekšmetus. No koncentrētas sālsskābes vispirms izdalās gāzveida hlorūdeņradis, bet kad koncentrācija samazinās līdz 20,2% sāk iztvaikot arī skābe.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Nav droši.Gāze, kas izdalās, iedarbojas uz epitēlija šūnām aizdegunē, bet tālāk tā var bojāt gan elpceļu, gan barības vada epitēliju, kurš iet bojā un nespēj normāli atjaunoities, jo 2 ned. laikā nepārtrauti tik iznīcināts. Pēc tām 2 nedēļām atjaunošanās atsāksies, bet veselībai gana liels kaitējums jau būs nodarīts.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Toties japāņi noteiktā koncentrācijā atšķaidītu skābi izsmidzina telpā infekciju uzliesmojuma laikā. Konstatēts, ka visi mikrobi iet bojā. Uz 10 litriem ūdens 0.5ml 30% skābi.

pirms 12 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

Man patīk šī ideja. Bet VISI gan nekad nemirst.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
zināma nozīme ir cilvēka, trauka un ventilācijas atveru izvietojumam telpā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
nē!

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.