Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

LĪVA PUDĀNE

+50

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1554 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Krista Junkere

+274

 
Ir gadījies neskaitāmas reizes - tādos gadījumos gan turpinu runāt latviski - lai parunā kaut nedaudz.
Īstenībā, lai gan krievu valodu pārzinu diezgan labi, tajā praktiski nerunāju - neesmu krieviete un nedzīvoju Krievijā - šī valoda noder, lai saprastu ko citi publiskajā telpā no manis vēlas un, lai , atrodoties, piem., NVS valstīs, spētu kontaktēties ar veikalniekiem, jo angļu valodu tur zina ļoti nedaudzi. Lai gan, Igaunijā, Tallinā, Čehijā, Prāgā, Austrijā, Vīnē, Lietuvā, Viļņā šo valodu labāk neizmantot uzrunai - tev vienkārši neatbildēs. Mums no viņiem būtu jāmācās.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Anda Mei

+3606

 
mana situācija gluži neatbilst jautājumam, bet nedaudz tomēr raksturo situāciju kā tādu. agrāk strādāju veļas veikalā. visas galvenās bija nozudušas un es tā kā atstāta par atbildīgo. ienāca veļas izlatītāji - divi jauni puiši. momentā sāka kapāt krieviski. es pretī. tad aplauzos pie vārda 'veidlapa', prasu kolēģei, kā ir veidlapa krieviski, un vienlaikus ar viņu man atbildēja arī izplatītājs. karoče lieliski saprata arī latviski, bet vajadzēja jau mani mocīt ar to krievu valodu. :P (ne tik labi, kā gribētos, māku. vispār uzskatu, ka baigs pluss ir nākt no krievvalodīgas ģimenes, ja apkārt vide daudz maz latviska, momentā iegūst cilvēks divas valodas tikpat kā dzimtās jau) smieklīgākais, ka jau tad, kad izrādījās, ka varētu runāt arī latviski, mēs tik un tā turpinājām skaidrot savas dzelas krieviski. njā. =)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Rihards Kluss

+2567

 
Ir gadiijies un neskaitaamas reizes. Parasti par to neaizraadu, ja tieshaam nekaadi nevaru saprast to ko man vajag, tad paareju uz to valodu, kuraa varu sanjemt pilniigaaku informaaciju. Esmu aizraadijis vienreiz, kad mani braucot ar auto ar Norvegjijas valsts nummuriem aptureeja policija...un uzrunaaja krieviski. Tad gan sekoja jautaajums, par valsts valodu Latvijaa.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ieejot nav gadījies, bet ir neskaitāmi firmu darbinieki, kas vispār nerunā latviski. Viņš zin, ka tu saproti un neparko nerunā latviski. Un kad viņam prasa darba aprakstu latviski, tad ir problēma.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.