Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2348 skatījumi

Kā tikt vaļā no akcenta?

Socialās zinātnes » Valodas

Angļu valodu saprotu un rakstu angliski ideāli runāt arī māku, bet man ir drausmīgs akcents! Kā tikt no tā vaļā?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ka Dia

+692

 
Manuprāt, lielākā problēma ir tas, ka mēs svešvalodā gribam runāt ar savas dzimtās valodas burtiem un skaņām, tāpēc rodas akcents. Piemēram, angļu valodā nav tāds pats "t" kā latviešu valodā, kur nu vēl krievu. Ja no tā tiek tiek vaļā pašā sākumā, tas ir, pasniedzējam būtu tas jau pašā sākumā jāiemāca (pareiza burtu, skaņu, vārda izruna, izruna jāraksta transkripcijā, nevis at latviešu vai krievu burtiem un tml). Pazīstu pāris cilvēkus, kuri latviski runā ar drausmīgu akcentu, bet angļu valodā normāli - bez akcenta, un atšķirība ir tāda, ka latviešu valodu kā pirmo svešvalodu mācījās skolā, bet angļu valodu mācījās pie profesionāļiem.
Bet labi piestrādājot, no tā var tikt vaļā. Ja dzimtā valoda ir krievu, tad jāsaprot, ka tad, kad tu runā angliski, par krievu valodas skaņām ir jāaizmirst. Iesaku vairāk skatīties filmas un dažādas TV pārraides angliski (bet jāatceras, ka ir milzīga atšķirība starp american un british english). Lai veicas!

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

toms

-160

 
sāc priecāties par akcentu, pāries bēda.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Tikai runājot ar iedzimtiem angļiem, grūtāk klausoties ierakstītu runu un mēģinot atdarināt. Ilgs un grūts process. galīgu rezultātu nesasniegsi nekad, bet varēsi maksimāli tuvoties.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Raimonds Samsons

+1050

 
Latvijā dzīvojošus krievus uzreiz atpazīst Krievijā jo viņiem ir latviešu akcents. Viņus nekad nesajauc ar tiem krieviem, kuri dzīvo Lietuvā vai Igaunijā, akcenti atšķirīgi :)

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.