Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 11

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3036 skatījumi

jautājums ticīgajiem

Socialās zinātnes » Reliģija un garīgums

Kas jums palīdz saglabāt ticību augstākiem spēkiem, paļauties uz Dievu vai dievībām, dzīvot saskaņā ar 2000 gadus vecu grāmatu un tā laika sabiedrības normām?

P.S. Es ceru, ka jūs to neuztversiet kā provokāciju, bet gan izteiksiet un pamatosiet savu viedokli.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (11)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Edgars

+7561

 
Ticu tikai saviem spēkiem. Takā nav vajadzība saglabāt ticību kam "augstākam" (Jo nekā tāda nav...)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mika

+913

 
Kas palīdz saglabāt? Varbūt iepriekšēja pieredze. Un loģiski domājot ir tik daudz neatbildētu jautājumu, ka nevar visu izskaidrot tikai ar to, ko redzi un dzirdi. Piemēram, ir dīvaini kaut vai kur glabājas atmiņa. Nu, tā taču nav redzama, tā nevar glabāties reāli smadzenēs ar neironiem, nē, nu, var un tā it kā ir, bet tas ir kaut kas daudz lielāks- tik daudz informācijas uzglabāties galvā. Apbrīnojami. Un, ja tā domā- priekš kam tā vispār vajadzīga, ja nebūtu kāda augstāka mērķa.
Neticu Lielajam sprādzienam- tāda sakārtotība nerodas no haotiska lielā sprādziena un priekš kam gan tam visam bija jānotiek- tik ideāli veidoti ziedi, putni, kas dzied utt. Tam ir kāda jēga.
Varbūt es esmu naiva, bet ir tik daudz neizskaidrotas lietas, ka nevar dažbrīd nedomāt, ka ir kas vairāk par visu ko zinam un redzam.
Bet vienmēr saglabāt ticību nav viegli un ikdiena to ļoti nomāc. Tikai ekstrēmas situācijas, liek saprast, ka viss nav atkarīgs tikai no tā, ko vari tu un ko var citi.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Varbūt vienkārši esi neizglītota, ka netici zinātniski pierādītiem faktiem!

Voo Doo, pirms 14 gadiem :

+ Aivim

Mika, pirms 14 gadiem :

Sapratu- visi ticīgie ir muļķi un neizglītoti,jūsuprāt, bet tie kas netic- ir super gudri, izglītoti un apķērīgi. Lai nu tā būtu. Laba cilvēku mērkaula.
Vispār par iekšējo pārliecību nestrīdās.

Mika, pirms 14 gadiem :

Starp citu Nobela prēmijas ir saņēmuši daudzi kristieši. Stīvens Hokings, kas ir zinātnieks, fiziķis, ar visiem saviem pētījumiem atzīst, ka daudz kas ir neizskaidrots un pārāk dīvains. Esiet lasījuši viņa grāmatas, ja esat tik izglītoti? Tā ir zinātne, nav filozofija vai kas tāds. Tas kas jums patīk. Viss, sāku strīdēties.:)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Stīvens Hokings nav ticīgs cilvēks un tas, ka atsevišķas lietas zinātnei vēl ir jāpierāda un pie tām tiek strādāts nekādā mērā neliecina un nepierāda dievišķā klātbūtni! Pie tam es neteicu, ka ticīgie ir muļķi, bet to, ka viņi ir lētticīgi un tiek manipulēti, tas gan nav noliedzams!

Helēna sādhvī, pirms 13 gadiem :

muļķi varbūt ir tie, kas akli seko kādai reliģijai, bet par ticīgajiem gan tu maldies, Aivi.

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Reliģiskie fanātiķi un ekstremisti arī ir vienīgie istenie ticīgie un tādi mūsu sabiedrībā tiešām nav vēlami, tādēļ varam vien priecāties, ka visi pārējie ir tikai dieva vārda valkātāji, kas nespēj atzīt to, ka īstenība par savu ticību neko nezina.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

evija jaunzeme

+634

 
Neticu dievam. un nesaprotu ka vispar kads var ticet. tas ir tas pats kas ticet bernu pasakam

pirms 14 gadiem  

evija jaunzeme, pirms 14 gadiem :

Atvainojos, jautajums nebija domats man, palaidu garam "jautajums ticigajiem" :)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Visiem ticīgajiem labāk iesaku ticēt ZOBU FEJAI, jo zobu feja atšķirībā no kristiešiem nekad nav dedzinājusi cilvēkus uz sārta, nav karojusi ticības vārdā, nav izvarojusi un piesmējusi bērnus, nav uzspridzinājusies tirgus laukumos, metro, bet ir nevainīgs pasaku varonis! :-)

SaNiTa(sancis,s anciitis) KaLnInA, pirms 14 gadiem :

labi,paklausies tagad mani,iedzilinies manos vardos uzmanigi:pienaks tads bridis un nav nozimes pec cik gadiem,bet ta bus,ka tev bus loti gruti un tev nebus kas palidz un taja bridi vares palidzet tikkai vins,TAS kam tu tik loti netici.
p.s.un,ja kautko lugsi tad dari to no visas sirds...

Ēna ēnu pasaulē, pirms 14 gadiem :

Sanita, draudu izteikšana nelīdzēs.
Tā tu tikai parādi to, ka esi tāda pati, kādi bija kristieši viduslaikos.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Vai tad kristieši ir mainījušies kopš viduslaikiem? Tādi paši liekuļi kā bija, tādi ir palikuši, vienīgā atšķirība, ka vairs nav viduslaiki, bet gan demokrātiska sabiedrība, kurā mācītājiem un linča tiesai nav nekādas teikšanas. Tas gan netraucē baznīcas tēviem izteikt "gudras" pamācības un maisīties ar saviem komentāriem un ieteikumiem laicīgajā dzīvē!

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Agris Bite

+4063

 
Nezinu vai esmu pieskaitāms pie ticīgajiem bet iekšēji es Dievam pateicos par katru ēdienreizi, par to ka diena veiksmīgi pavadīta jeb ka esmu pāradies mājās sveiks un vesels bet tajā pašā laikā baznīcai eju ar līkumu jo tur neko svētu nesaskatu, paskatoties uz mācītāju kā personību kas piesauc Dieva vārdu un tai pašā laikā spēj dzīvot deputāta cienīgu dzīvi, nu nezinu kas viņā var būt svēts.

pirms 14 gadiem  

ٿ Kristiāna Amoliņa ٿ, pirms 14 gadiem :

ne visas baznīcas ir vienādas un nevisas ir būtu jāatzīst par pareizām.

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Kristiānas viedoklis ir tipisks jebkuras ticības un reliģijas arguments. Mana baznīca un ticība ir tā īstā, bet visas pārējās nav labas, nav īstas, netic pareizajiem Dieviem, ir Dieva zaimošana, utt. un tā jo projām. Vissmieklīgākais ir tas, ka šis arguments lielā mērā arī pierāda Dieva neesamību, jo ne visas ticības ir Kristīgās ticības, tāpat arī ir miljoniem Budistu, Hinduistu, Islamistu, kuriem ar Bībeli nav nekāda sakara, utt. Un kurā paradīzē tad katri no viņiem nonāks? Cik Dievu tad ir?:)

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Pie tam nevajag aizmirst to, ka Kristīgā ticība ir viena no jaunākajām cilvēku radītajām ticībām, tai ir tikai nepilni 1500 gadi, kur pretīm Budismam ir vismaz 3000 gadu ilga vēsture... Varbūt Kristiāna nav izvēlējusies pareizo Dievu? :-DDD

Helēna sādhvī, pirms 13 gadiem :

Aivi, tev pašam ir tipiski neloģiski neticīgā argumenti :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kristīne

+186

 
Nu nezinu kā paskaidrot! Man noturēties pie Dieva un ticēt Viņam palīdz viņš pats! Ir tik daudz brīnumu, ko Viņs ir darījis manā dzīvē, un tiešām risinātas tādas lietas, kas ir pat neiespējamas. Es vienkārši nevaru viņam neticēt, jo zinu, ka bez Viņa es nevarēšu dzīvot! Tas man arī palīdz, un arī mīlestība pret Viņu. Un paļaujos es Bībelei, jo tā man palīdz dzīvē iet uz priekšu.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Es Dievam cenšos ticēt. Kad iet grūti es lūdzu. Varbut muļķīgi, bet es ta daru.

pirms 14 gadiem  

Ēna ēnu pasaulē, pirms 14 gadiem :

katram savs. :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

uldis ozoliņš

+3795

 
ja kas, tā grāmata ne tuvu nau 2000 g. veca.
fufelis.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

man palīdz saglabāt ticību notiekošie brīnumi manā dzīvē. un kad uz lūgšanām atbild.
Patīk arī bībeli lasīt, jo visu ko lasu iet pie sirds un varu radikāli redzēt kā pati mainos, kad pavadi laiku ar Dievu.
Kristietība ir ļoti individuālas attiecības ar Dievu, cilvēks kurš nepavada personīgo laiku ar Viņu neko tamdēļ arī nesaprot, un neizprot kādēļ būtu jātic Dievam.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

kautkas unikals!!!ka var neticet Dievam???
labi,bet par jautajumu...kas palidz???tas vnk ir jajut ar savu sirsninu,es vnk jutu,ka tads ir un viss!!!ES VNK TO NEVARU IZSKAIDROT.

pirms 14 gadiem  

Ēna ēnu pasaulē, pirms 14 gadiem :

redz, ka var arī neticēt dievam.
žēl, ka mums tā latviešu valoda tāda ierobežota, jo vārdam "ticība" ir divas nozīmes - "belief" un "faith".
tu laikam piederi pie tā otrā varianta.

Ēna ēnu pasaulē, pirms 14 gadiem :

Sanita, es esmu ticis diez gan tālu saistībā ar reliģijām un Dievu, tā kā es saprotu, ko Tu runā, bet vienkārši Tu nemāki pamatot savu viedokli un Tu neiedziļinies tajā, ko tev mēģina iestāstīt tava reliģija. Ticība Dievam nav nemaz tik slikta, bet reliģija gan.
bija tāds uzraksts kaut kur: "God is too big to fit into one religion"

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ticību palīdz saglabāt cilvēka neizglītotība. Mūsdienās nav noslēpums, ka vislielākā ticīgo cilvēku koncentrācija ir jaunattīstības valstīs, kurās cilvēki nav izglītoti, dzīvo lielā nabadzībā un trūkumā. Savukārt attīstītajās valstīs ticība lielā mērā ir modes lieta un veids kādā civēki uzsver savus labos tikumus. Ja mēs aptaujātu cilvēkus Latvijā, vai viņi ir lasījuši Bībeli, cik regulāri iet uz baznīcu, ko saprot no savas ticības doktrīnas, tad atklātos, ka 90-95% nko no tā nesaprot, bet ja pajautātu pie kādas ticības sevi pieskaita, tad lielākā daļa sevi nosauktu par luterāņiem, katoļiem, baptistiem vai pareizticīgajiem... Tā ka svarīgs ir veids kā jautājumu uzdod! Baznīca vienmēr ir manipulējusi ar masām, bet reālo kristiešu ticīgo ir ļoti maz. Mūsdienās reāli tic tikai Islamisti, kas arī noved pie teroraktiem, pašnāvniekiem spridzinātājiem, utt... Kristietis netic DEievam, tādēļ arī katoļu mācītājiem nav problēmu izvarot bērnus un pastrādāt citus noziegumus utt.

pirms 14 gadiem  

Helēna sādhvī, pirms 13 gadiem :

"attīstība" ir relatīvs jēdziens. tas, ka cilvēks iepērkas supermārketā, lieto jaunāko telefonu, brauc ar metro/bmw, ikvakaru zombējas jaunā plazmas tv priekša un ēd maķītī, vēl neko daudz nenozīmē. patiesi inteliģentas personības, kas ir attīstījušās daudzpusīgi, parasti izvairās noliegt Dieva esamību.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.