Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1345 skatījumi

kadu sodu tiesa var piemerot.

Auto un transports » Cits

Labdien! vienai manai pazinai gadijas incidents.
pagais vasar vina vadija masinu alkahola reibuma un vinu piekera policija,tiesa atnema vinai tiesibas uz 2 gadiem+5diennaktis administrativais arests+un soda nauda.
Sogad marta,vina atkal vadija masinu alkahola reibuma 0.70 promiles,bez tiesibam,jo atnema jau pirmaja reize,nu vina izraisija mazas avarijas aizkerot divas masinas.un protams atkal jau policija piekera.

Mans jautajums-kadu sodu vinai varetu piemerot par so parkapumu?
pasai man nekad dzive nekas tads nav piedzivots,un tapec ludzu atsaucieties.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Cerams, ka piemēros reālu cietumsodu uz diviem gadiem, jo acīmredzot cilvēks neko nav mācījies no iepriekšējās reizes, kad viņu pieķēra vadot transporta līdzekli dzērumā un tiesības atņēma. Kad cietumā būs pavadīti 2 gadi, tad varbūt nākamajā reizē krietni padomās par to vai drīkst vai nedrīkst sēsties pie stūres dzērumā. Pateicoties šādiem "varoņiem" un "varonēm" satiksmes negadījumos iet bojā nevainīgi cilvēki.

pirms 11 gadiem  

Mārīte Plāma, pirms 11 gadiem :

es necentisos attaisnot vinu.bet nevar velet otram launu,tas nav labi! vinas gadijuma neviens nav cietis.Katrs veicam dzive kludas.protams vinas gadijuma,par kludam ir jaatbild. es vienkarsi velejos uzzinat kadu aptuveni sodu vinai piemeros.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Mums jau nav nekādu šaubu, ka tā persona esat jūs pati, un šī nav vienreizēja kļūda, bet no likuma viedokļa, atkārtots nodarījums, kas ir vainu pastiprinošs apstāklis, ja ar vienu reizi nekādu mācību neguva, tad, lai nebūtu trešās reizes būtu jāpiespiež reāls cietumsods, lai ir laiks visu pārdomāt. Visticamāk jau mūsu "humānākās tiesas visā pasaulē" neko vairāk par piespiedu darbu un soda naudu neuzliks un cietumā nebūs jāiet, taču vai tā būs pietiekama mācība, domāju, ka nē. Nākamajā reizē jau

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

var gadīties nonākt cietumā par slepkavību un visu mūžu mocīties pārmetumos, ka jūsu vainas dēļ ir aizgājis bojā cilvēks vai cilvēki.

unknown (Google), pirms 11 gadiem :

Kā necieta cilvēki? Morāli cieta! Laiku savu tērē dēļ tādām atkarīgajām. Nevienam viņa tāpat nekompensēs to laiku, ko cilvēki pēc tam tērēs staigājot uz tiesām, vedot mašīnu uz remontu, pērkot sabiedriskā transporta pakalpojumus utt. Jo mūsu "humānā" tiesa nepraktizē morālās kompensācijas, bet dažreiz tomēr prasās, lai cilvēki saprastu, ka viņi ar savu stulbumu traucē citiem dzīvot.

adolfs, pirms 11 gadiem :

gribēju piebilst to pašu ko unknown (Google):
- Mārītes paziņa sasit divu (nevainīgu) cilvēku mašīnas un Māŗīte saka ka "viņas gadījumā" neviens nav cietis!
:))
vāks, iedomājoties to ļembastu, kas jāiziet cauri, kad tavu (vai tev lietošanā uzticētu) mašīnu sasit....

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Ego

+79135

 
Krimināllikums
http://www.likumi.lv/doc.php?id=88966

262.pants. Transportlīdzekļa vadīšana alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē
(2) Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tie­sības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

pirms 11 gadiem  

Ego , pirms 11 gadiem :

Tā kā nav zināmas avārijas sekas, nevar izslēgt arī
260.pants. Ceļu satiksmes noteikumu un transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšana
(3) Par šā panta pirmajā, 1.1 vai otrajā daļā paredzēto nodarījumu, ja tas izdarīts alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, —
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācij

Mārīte Plāma, pirms 11 gadiem :

tatad nekas labs vinu negaida. avarijas sekas bija nedaudz aizkertas masinas,neviens necieta.

Ego , pirms 11 gadiem :

Nekas labs jau nu pavisam noteikti.
Jau pierādijusi, ka atrodoties brīvībā reāli apdraud citus cilvēkus

Mārīte Plāma, pirms 11 gadiem :

a cik liela varbutiba pastav,ka vinai bus cietumsods? cik reali tas ir iespejams?

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Nebūs reāls cietumsods, varat būt mierīga, sliktākajā gadījumā saņemsiet administratīvo arestu uz dažām sutkām pasēdēt un būs jāsamaksā sods, un protams, ka visi pārējie satiksmē cietušie būs tiesīgi pieprasīt savu izdevumu kompensāciju, vēršoties ar papildus prasību tiesā, tā ka par apskādētajām mašīnām būs arī jāatbild un jāmaksā.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

RŪTAINA SAULE!

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Nezinu kā šajā gadījumā būs iznākums, bet atgadījums no dzīves cilvēku pieķēra 1. reizi atņēma tiesības uz noteiktu laika ar iespēju pārlikt + naudas sods. 2. reizē tiesības nost + naudas sods tiesības atļāva pārlikt 3. reizē tiesības nost uz mūžu + naudas sods un dabūja sēdēt sutkās pāris dienas.
Tagad viņš dabū staigāt ar kājām jo nevienas tiesības vairs viņam nav tāpēc ja dzer tad meklē šoferi nevis bojā sev dzīvi un citiem.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lāsēns Indigo

+670

 
Es pats nedzeru un citiem neiesaku - atturība dzīves norma :)

pirms 11 gadiem  

adolfs, pirms 11 gadiem :

nu tad Mārītei sirds mierīga par savu draudzeni

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.