Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valiene

+159

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1374 skatījumi

Darba intervija!

Bizness un finanses » Cits

Sveiki. Man piektdien paredzēta darba intervija, bet pašlaik jau esmu darba attiecībās, vēlos mainīt savu tagadējo darba vietu, jo kolektīvs ir galīgi garām, vienas vienīgas intrigas, bet atalgojums neatbilstošs darba apmēram. Darbā kuru piedāvā potenciālais darba devējs alga ir lielāka un slodze mazāka, es tiešām vēlos šo darbu, bet esmu gandrīz pārliecināta, ka izskanēs jautājums kāpēc no tagadējās darba vietas vēlos aiziet un pievienoties viņu kolektīvam. Ko un kā vislabāk būtu atbildēt, nenomelnojot savu tagadējo darba vietu ? Paldies.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vispareizāk savu izvēli pamatot ar interesi par konkrēto darba vietu, papētiet uzņēmumu, uzziniet kaut ko vairāk nekā tikai tā nosaukumu un adresi, un to arī pieminiet, liekot darba devējam saprast, ka esat ieinteresēta tieši šajā uzņēmumā nevis šī jums ir tikai kārtējā intervija no 100 citām. Lai kāds būtu kolektīvs vai darba vieta, par nevienu uzņēmumu neko sliktu runāt potenciālajam darba devējam nedrīkst, tāpat arī nekad nevajadzētu nonākt naidā ar savu pašeizējo darba devēju, jo jebkurš potenciālais darba devējs visticamāk piezvanīs uz jūsu bijušajām darba vietām vai vismaz uz pēdējo darba vietu un būtu jauki, ja par jums atsauktos pozitīvi nevis raksturotu kā intriganti un darbinieci, kas tā arī nekad kolektīvā nespēja iejusties. Runājiet par izaugsmes iespējām, ko jaunā darba vieta sniedz, ka jums ir interesanti tas ar ko tā nodarbojas, ka vēlaties sniegt savu ieguldījumu uzņēmuma izaugsmē un savu vārdu saistīt ar šo uzņēmumu, utt.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown

+3680

 
Var jau daudz ko pateikt pat nemelojot.
Var teikt, ka izaugsmes iespējas lielākas, var pieminēt, ka no draugiem labas atsauksmes par šo uzņēmumu, ka vēlies pilnveidoties un sasniegt ko vairāk, ja šis uzņēmums ir veiksmīgāks savā darbībā nekā tas, kurā šobrīd strādā.

Jāskatās arī pēc intervētāja, ja tāds sakarīgs, saprotošs cilvēks, var teikt arī, ka ar kolēģiem nesaproties, bet, manuprāt, labāk nevajag, un tas arī nav tik nozīmīgi. Katrā gadījumā svarīgākas ir tavas attiecības ar vadību.
Es gan šo faktu minēju savā pēdējā intervijā, bet tikai tādēļ, ka gadījumā, ja viņi vēlētos sazināties ar iepriekšējo darba vietu, tad būtu kaut kāda skaidrība par to, kāpēc par mani tik sliktas atsauksmes no turienes :) nu nezinu, vai pareizi darīts, bet, manuprāt, labāk nekā, ja viņi pēkšņi saņemtu negatīvu informāciju, uz turieni piezvanot.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 
Tā arī atbildi: "alga ir lielāka un slodze mazāka" un par "kolektīvs ir galīgi garām, vienas vienīgas intrigas" nestāsti

pirms 11 gadiem  

Valiene, pirms 11 gadiem :

Nezinu gan vai tā būtu laba atbilde, informāciju esmu uzzinājusi no citiem cilvēkiem. Un ja viņš jautās kā es zinu cik liela slodze ir piedāvātajam darbam , ja tur neesmu strādājusi, tāpat arī par algu. Un teikt, ka no paziņas... Nē, nē, ar šādu atbildi es neatbildēšu, vajag labāku atbildi.

Ego , pirms 11 gadiem :

Nu tad stāsti, ka gribi glābt pasauli un šī ir vispiemērotākā vieta tā darīšanai - domā tam ticēs :D

Valiene, pirms 11 gadiem :

Tu ņirgājies, bet man tas ir svarīgi. Ja nav nekā normāla ko atbildēt, tad varēji neatbildēt vispār.

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Par to slodzi gan var traktēt dažādi, man kā darba devējam tas būtu mīnuss, ja potenciālais darba ņēmējs minētu, ka manu darbu izvēlas, jo būs mazāka slodze. Darba stundu skaits valstī ir vienāds un tas ir noteikts darba likumdošanā, slikts ir tas darba ņēmējs, kas vēlas strādāt mazāk, bet saņemt vairāk, lai gan tīri cilvēcīgi tas ir pavisam saprotami, bet ne no darba devēja viedokļa.

Ego , pirms 11 gadiem :

Ja man kāds stāstītu, ka vēlas strādāt vairāk un saņemt mazāk es gan domātu ka ir tikai divi varianti un nevienā no tiem šāds darbinieks nav vajadzīgs

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.