Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

sintija

0

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3114 skatījumi

berna aizbildnieciba

Ģimene un attiecības » Cits

ar berna tevu esam skirusies, tevs dzivo uk, bet mes ar bernu Latvija. ka nokartot lai berns dzivo pie manis un tevs nevaretu man vinju atnemt.
vai bez tieslietam ir iespejams iztikt ?
vai var elektroniski nosutit baintiesai pieteikumu sos dokuments nokartot ?
Nevelos lai tevs zin par to ko velos darit..

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Bēŗņa aizbildniecība nav Bāriņtiesas kompetencē, šādus jautājums lemj rajona tiesa, kurā viens no vecākiem ir deklarēts vai pēc pēdējās deklarētās dzīvesvietas, ja abi vecāki Latvijā vairs nedzīvo. Saskaņā ar Civillikumu abiem vecākiem ir pienākums rūpēties un piedalīties bērnu audzināšanā un tas ietver arī finansiālas saistības un tiesības brīvi tikties un kontaktēties ar bērnu, ja vien šādas tiesības kādam no vecākiem nav atņēmusi tiesa, šķiršanās vai dzīve šķirti un cita ģimene šīs saistības neatceļ. Bāreņtiesa ir tikai uzraudzības instance un nodarbojas ar vecāku apsekošanu, nozīmē psihologa ekspertīzes bērnam, noskaidro bērna dzīves apstākļus, sagatavo atzinumu tiesai, uz kuras pamata tiek lemts par bērna aizbildniecības nodibināšanu vienam vecākam un bērna dzīvesvietas noteikšanu.

Ja bērns jau dzīvo pie jums, jums ir pietiekami ienākumi bērna uzturēšanai, bērns ir laimīgs, apmierināts ar dzīvi, vesels, tad nav nekāda pamata aizbildniecības nodibināšanai.

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tēvam, kas bērnu neapdraud fiziski vai psiholoģiski ir saskarsmes tiesības ar bērnu un tās tiesa nevar atņemt, ja tam nav būtiska pamatojuma. Protams, varat vērsties tiesā un pieprasīt nodibināt viena vecāka aizbildniecību uz bērnu, pamatojoties uz to, ka otrs vecāks dzīvo šķirti un par bērnu nerūpējas, taču sākot šo lietu kustināt, tiesa uzaicinās arī otru pusi, kurai var ienākt prātā jums atriebties un nepiekrist šādai aizbildniecības nodibināšanai, pieprasīt sev noteikt saskarsmes dienas ar

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

ar bērnu vai vēl vairāk lūgt Bāreņtiesai izvērtēt jūsu materiālo stāvokli un salīdzināt ar savējo, kas ārzemēs strādājot ir daudz augstāks un pieprasīt aizbildniecību nodibināt sev un par bērna dzīvesvietu noteikt savu dzīvesvietu.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Scenāriju ir daudz un dažādi, pie tam Civillikums nosaka to, ka bērnam ir tiesības izvēlēties pie kura vecāka vēlas dzīvot, ja vien bērns ir pietiekami liels, lai šādu izvēli paustu un tiesa šo bērna izvēli ņems vērā. Bērni ir viegli iespaidojami, pietiks tēvam realizēt savas saskarsmes tiesības un uzaicināt bērnu pie sevis pa brīvdienām uz ārzemēm, visādi bērnam izdabāt un izpatikt un bērns tiesā pateiks, ka viņam vislabāk patika pie tēva un tiesa noteiks bērna dzīvesvietu pie tēva.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pieejamā statistika rāda, ka Latvijā ir ļoti daudz šķirto ģimeņu. Un daudzās no tām ir bērni, kuri šķiršanās gadījumā kļūst par strīdus objektu. Turklāt speciālisti norāda, ka ne vienmēr strīds ir par labāko bērna vajadzību nodrošināšanu, bet par atriebšanos, ko visbiežāk realizē tieši sievietes, - ja tu šitā, neredzēsi bērnu!
Civillikums nosaka, ka bērnam ir tiesības uzturēt personiskas attiecības un tiešus kontaktus ar jebkuru no vecākiem (juridiski tā ir definēta kā skarsmes tiesība).
Tikšanās ar bērnu nedrīkst būt privilēģija, ko mamma šad un tad kā balvu pasniedz tēvam.
Kas attiecas uz saskarsmes (tikšanās utt.) tiesībām, Civillikums nosaka, ka bērnam ir tiesības uzturēt personiskas attiecības un tiešus kontaktus ar jebkuru no vecākiem (juridiski tā ir definēta kā saskarsmes tiesība). Savukārt gan mammai, gan tētim ir pienākums un tiesības uzturēt personiskas attiecības un tiešus kontaktus ar bērnu. Šis noteikums piemērojams arī tad, ja bērns ir šķirts no ģimenes vai nedzīvo ko

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.