Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1849 skatījumi

vai mazam bernam var likt pie ediena klat govs pienu ja tas nav nekad darits?

Grūtniecība un vecāki » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Iveta

+5701

 
Zita!Tu vislabāk zini atbildi uz šo jautājumu, jo esi māmiņa savam bērniņam! :)Visi esam izauguši no govs pieniņa. Protams, ka ir svarīgi zināt cik vecs ir bērniņš, taču jebkurā gadījumā, tas no kā būtu jābaidās ir alerģija. Tā NAV visiem bērniem, tāpēc palēnām pakāpeniski pievienojot govs pienu bērna ēdienam varēsi pavērot,vai ir kādas izmaiņas. Bet nepamēģināsi- neuzzināsi ;)
P.S. Svarīgi arī paskatīties vai tas tiešām ir PIENS, jo veikalā ne tas vien pakās atrodams zem attiecīga nosaukuma

pirms 14 gadiem  

Līva Livucis, pirms 14 gadiem :

pilnīgi piekrītu par visiem 100 %

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ērika Kļava

+1187

 
nu vispar pediatri saka lidz gadinjam nedot!

pirms 14 gadiem  

Līva Livucis, pirms 14 gadiem :

Nu gudri pediatri jau arī saka, ka bērnam līdz gadam tēju nevajag dot padzerties, bet tikai ūdeni... bērnam sākumā pirmos divus mēnešus bija neregulāra vēdera izeja, labāk ieteica dot zāles, kuras kā pati teica, ka agrāk tik mazam gan nav devusi, nekā būtu ieteikusi kādas tējas dzert. Labi, ka Talsos bērnu veikalā bija kompetenta pārdevēja, kura ieteica tēju, kas to visu noregulē. Tā nu dzeram tēju un viss ir kārtībā. Un dakterei tā arī pateicām, ka atsakāmies būs viņas eksperimenta zaķīši.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Noteikti atkarīgs no tā cik bērns vecs un ko līdz šim ieteicis konkrētā bērna pediatrs.
Principā vispār pienu nav ieteicams lietot tikai tiem bērneļiem kam konstatēta alerģija no laktozes jeb tā saucamais "piena cukurs".
Vairāk info http://www.lpa.lv/article/13/

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Līva Livucis

+2335

 
manam mazulim 8 mēneši... kad es sākumā putrām neliku klāt govs pienu, mani vasarā mamma un citas kaimiņienes kārtīgi nobāra, vai galīgi dumja esot... no tā laika arī vāru putras ar normālu govs pienu un viss ir kārtībā...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

jasak pieradinat ar laiku bus labi un vares dot lilaku un lielaku devu

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja bērnam nav doti piena produkti, tad labāk ir sākt ar kefīru, biezpienu un bio lakto nevis ar govs pienu. Jāsāk ir pakāpeniski, vienā dienā iedod tējkaroti kefīra, piemēram, 2-3 dienas nogaidi, paskaties, ja neparādās nekādas alerģijas pazīmes, iedod 2 tējkarotes, atkal nogaidi un tā uz priekšu. Jaunu produktu klāt sāc dot pēc 2 nedēļām. Nu tā apmēram. Bet vislabāk aprunāties ar savu pediatru/ģimenes ārstu (kas nu kuram ir) pirms uzsākt šādas aktivitātes.
Man dēlam 3 nedēļu vecumā konstatēja laktozes nepanesību un vēl joprojām (tagad 1,1 gads), vienīgie piena produkti, ko dodu ir bio lakto un šad tad biezpiens un kefīrs, jo no citiem piena produktiem metas pumpas. It kā jau saka, ka līdz 3 gadiem šai problēmai vajadzētu pazust, tā nu es arī ceru.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

0

 

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.