Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1212 skatījumi

Vai portfolio ievietotie darbi, kuri ir sava veida reprodukcijas (darbos izmantotas citu autoru bildes) skaitās autortiesību pārkāpums?

Māksla un kultura » Cits

Ja skaitās pārkāpums, tad kuram man būtu jāprasa atļauja - bildes fotografētājam (autoram) vai tajā redzamajiem cilvēkiem?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Iveta

+5701

 
Apgūstot autortiesību kursu mums mācīja, ka fotogrāfijās redzamajiem cilvēkiem nekādas saistības ar autortiesībām nav, jo viņi savas saistības kārto ar cilvēku, kurš viņus fotogrāfē...

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Iveta

+5701

 
Autortiesību likums paredz, ka neprasot atļauju un nemaksājot autoratlīdzību ir iespējams izmantot darbu!
Kaut arī autora tiesības ir absolūtas tiesības, kas privilēģiju izmantot darbu un regulēt tā izmantošanu piešķir tikai autoram, katras valsts likumdošana nosaka gadījumus, kad darbi var tikt izmantoti neatkarīgi no autora gribas un nemaksājot autoratlīdzību, tai skaitā arī izmantojot darbu izglītības mērķiem un izmantošanu nepastarpinātā mācību procesā.

Runa tak ir par mācību procesu?

pirms 14 gadiem  

Klāvs Klauss Bušs, pirms 14 gadiem :

runa vairāk ir par darbu ne mācībām. es vnk domāju ka portfolio ir sevis veidots kopsavilkums kurā atrādi savas spējas un darbus (izaugsmi ko varbūt pat var nosaukt par mācībām).. ar to tu nepelni naudu (vismaz tieši). šis jautājums vispār man liekas ir tāds nenoteikts.. ko drīkst un ko nedrīkst? cik lielā mērā pārveidojot bildi tā skaitās plaģiāts un kad tā skaitās jau tavs darbs? (tieši juridiskā ziņā). cik daudz niansēm jābūt vienādām lai tā jau skaitītos kopija??... utt. to kāds ir noteicis?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Mikus Domkovs

+848

 
Nu šajā jautājumā pēc likuma nemācēšu teikt, bet es domāju ka jāsaskaņo gan ar autoru gan bildē redzamajiem cilvēkiem. Es domāju ka vispirms tev vaidzētu sazināties ar autoru un sarunāt visu ar viņu, neaizmirstot piebilst lai saskaņo ar bildē redzamajiem cilvēkiem. Un lai tas neskaitītos autortiesību pārkāpums tev jābūt rakstiskam dokumentam kurā autors tevi pilnvaro izmantot šo darbu (fotografiju). Pilnvarā jāatrunā kādiem mērķiem tiks izmantots šis darbs.

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.