Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Dace KuLmAnE♥

+439

 
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5033 skatījumi

mūsdienu ētikas problēmas? kādas tās varētu būt,pēc jūsu domām?

Socialās zinātnes » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Uij, daudz problēmu mums ir, galvenais jau cieņas trūkums - cilvēki pārsvarā tendēti uz to, ka viņiem ir tiesības, bet aizmirst par saviem pienākumiem, sevišķi to var attiecināt uz skolēniem.
Cieņas trūkst vienam pret otru kā cilvēkam pret cilvēku. Es domāju, ka tas vairāk saistīts ar audzināšanu ģimenē un to, ka daudzus bērnus audzina viens no vecākiem vai arī, ģimenē pašā ir problēmas ar vienu vai abiem vecākiem, kuri nu nav un nebūs labs paraugs jaunajam cilvēkam - alkoholiķi, narkomāni, cilvēki ar psihiskām novirzēm un tml.
Tolerance - es šo uzskatu par liekamu pirmajā vietā. Tolerance mūsdienās ir reti sastopama parādība un vairāk tieši tā vērojama vecāka gada gājuma cilvēku vidū - jaunieši šo jēdzienu, šķiet, vispār vairs nezina kā tādu. Ne vairs prot pieņemt otra viedokli, ne pieklājīgi atņemt sveicienus, pieklājīgi runāt vai uzvesties pasākumos un sab. vietās, nemaz nerunāsim par savādāku cilvēku pieņemšanu .... sevišķi par fiziski un garīgi slimiem cilvēkiem iet runa.

pirms 14 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 14 gadiem :

Te es varētu uzrakstīt 100 lapu apjoma darbu par šo visu un, tagad valda citas vērtības, jo arī laiki ir citi. ja pavēro sabiedrību no malas, var redzēt, ka jaunie cilvēki vairumā neprot pat elementārās pieklājības normas izpildīt, nemaz nerunāsim par tādām lietām kā veselīga diskusija (bez apvainojumiem un zākāšanas), galda kultūra un citas elementāras lietas, kas mūsu dzīvi varētu padarīt daudz skaistāku un jaukāku, ja kaut puse prastu pieņemt šo pasauli un paskatīties uz visu citādākām acīm

Dace KuLmAnE♥, pirms 14 gadiem :

tu droši uzraksti vēl ko....man vienkārši jāraksta filozofijā darbs par mūsdienu ētikas problēmām,bet tā kā es neesmu filozofs un nemāku filozofēt,tāpēc uzklausu citu domas un cenšos to uzlikt uz lapas:)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aija Dobroviča

+15270

 
Manuprāt ir zudusi cieņa vienam pret otru. It sevišķi tas attiecas uz jaunatni. Ja kādreiz cieņa pret skolotajiem un vecākiem cilvēkiem bija norma, tad tagad kādu pasūtīt trīs mājās tālāk ir normāli.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Pati galvenā, manā skatījumā ir ētikas ievērošanas trūkums politiskajās reklāmās, melo un nomelno konkurējosās partijas acis nepamirkšķinot, un nav jānes par to nekāda atbildība.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis

+933

 
Alkas kuras ātri vien pārtop alkatībā un savtībā;
Tikumība kļuvusi pārāk izplūdis jēdziens;
Morālei reizēm izteikti piemīt pokera spēles raksturs (egocentrisms tādās reizēs ir kā glābiņš)..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
1. Neiecietība cenšas paust pārākumu.
2. Augstprātība pašam samelo, ka gudrāks.
3. Tukša pļāpāšana slēpj vienkāršu tumsonību un neizglītotību.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mārfelis

+266

 
Attieksme.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kārlis Ozols

+1077

 

pirms 14 gadiem  

Dace KuLmAnE♥, pirms 14 gadiem :

es jautaaju pēc jūsu domaam?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.