Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1313 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Farmaceiti pilnas ausis stāstīs un būs arī tādi, kuri mēģinās ieskaidrot, ka sintētiskie neatšķiras no dabīgajiem pilnīgi nekā, jo ķīmiski tie ir identiski, taču reāli ir pierādījumi, ka sintētiskos organisms uzņem vieglāk, jo mūsu ķermenis savā būtībā ir slinks un labāk iet vieglāko ceļu nekā papūlas. Šo situāciju var salīdzināt ar cilvēku, kurš prasa tikai pabalstus, kamēr tajā pašā laikā sava slinkuma dēļ nespēj sev piederošajā zemē (kuras ir pietiekoši ne tikai kartupeļiem vien) iekopt dārzu un izaudzēt sev tos kartupeļus - viņš labāk pērk tos veikalā nevis izaudzē sev pie mājas. Organismam ir viegli uzņemt vitamīnus jau gatavā veidā no tabletes nekā stundām gremot mūsu apēsto gaļu un kartupeļus. Ja tie vitamīni tiek dzerti gadiem, nav jābrīnās, ka mirklī, kad tos pārstāj lietot, pēc laika saproti, ka organismam sāk trūkt kaut kas. Es vitamīnus nelietoju vispār un man tie mākslīgie nav vajadzīgi. Būtiski ir iemācīties ar uzturu uzņemt visu vajadzīgo, tad nekādas tabletes nevajadzēs

pirms 13 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Īsāk sakot - organisms pierod pie gatava vitamīnu kompleksa, kas tikai ir jāuzsūc un laika gaitā atradinās uzņemt tos no pārtikas. Cilvēkiem, kuri vitamīnus lieto ilgstoši, pēc gadiem tos pārstājot lietot, nākas saskarties ar graujošām sekām. Labāk tos vitamīnus papildus uzņemt periodā - decembris - marts nevis lietot cauru gadu.

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

Cilvēks, kas ēd puslīdz normālu pārtiku, nevis tikai makaronus, var bez vitamīniem iztikt. Visgrūtākais periods ir janvāris - marts, kad manāms beziemesla nogurums, tad var atsevišķas reizes kādu polivitamīnu noēst. Bet lietot ikdienā neredzu vajadzību.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Vitamīni noteikti nav jālieto cauru gadu, pietiek ar divām reizēm gadā - ziemā pirms Ziemassvētkiem, kad organisms nesaņem vairs tik daudz saules un arī uzturā visi rudens labumi svaigā veidā ir apēsti un otro reizi pavasarī, kad ir iestājies pavasara nogurums, pārējā laikā ir jāēd dārzeņi, augļi, ogas un citas dabas veltes un jāuzņem vitamīni no dabas.

pirms 13 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

dārzeņi, augļi, ogas nav visu vitamīnu avoti. Arī alus, maize, raugs, gaļa, piens, zivis, tauki...

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Runa gāja par produktiem, kuri ziemas sezonā nav nopērkami un alus nav vitamīnu avots un tauki nav veselīgi!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Mans viedoklis atšķiras no Modra. Vitamīnu tabletes vai kapsulas par zālēm īsti nosaukt nevar. Tur jau ir tās pašas vielas, kas ir visā, ko tu ēd — gaļa, āboli, rieksti, jebkas. Tikai tabletēs tas viss ir sakoncentrēts. Tā kā neredzu neko kaitīgu tajā, ja cilvēks lieto vitamīnus regulāri, bez pārtraukuma. Galvenais — nepārsniegt ieteicamo dienas devu.

Zāles ir kaitīgas, jā, bet nedomāju, ka, piemēram, lietojot zivju eļļu vai C vitamīnu normālās devās, cilvēks varētu sev nodarīt kaut ko sliktu.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Atbildot uz jautājumiem:
1) Vitamīnus praktiski nelietoju, jo slimot nemēdzu gandrīz vispār.
2) Kā jau rakstīju — man šķiet, ka vitamīnus droši var lietot visu cauru gadu, taču domāju, ka cilvēki tā nedara, jo ne visiem ir nauda pirkt viņus visu gadu. Bet visādi citādi, ja finanses ļauj, nedomāju, ka tas nāktu par sliktu.

Indra (I.T.), pirms 13 gadiem :

Lietojot zivju eļļu vai C vitamīnu (vai jebkuru citu vit.) lielākās devās kā vajadzīgs cilvēkam, nekas slikts nenotiks un pāri sev nenodarīsi, ja vien neesi no cilvēkiem, kuriem pārdozēšana izraisa kaut kādas specifiskas organisma reakcijas - vairumam gan tikai vaigi sārti no A vitamīna paliek, smagākajos gadījumos (ārkārtīgi reti) rodas problēmas ar asinsspiedienu. Visi liekie (tie, kas organismam nav vajadzīgi) vitamīni no organisma tiek izvadīti.

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Mhm. Tieši tā. Reizēm vēl mēdz arī kaut kādas pumpas uz ādas izmesties. Bet tā varbūt ir kāda alerģiska reakcija drīzāk.

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

Vairumu vitamīnu var pārdozēt, un izpausmes esot līdzīgas vitamīnu trūkumam. C ir nepārdozējams, liekais tiek izvadīts.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Neesmu ārsts, bet mans subjektīvais viedoklis varētu skanēt tā:

-vitamīni jau sava veida zāles vien ir, nu tad iedomājies, kas notiek ja Tu nepārtraukti sēdi uz zālēm???! Varbūt vienīgi pamainot veidu..

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.