Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1610 skatījumi

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Pilnīgi visa radiācija nepazudīs nekad. Ir izotopi, kuriem pussabrukšanas periods mērāms tūkstošoas gadu.
Savukārt daudzi tur dzīvo jau tagad.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Lielākā daļa kodoldegvielas ir vēl turpat reaktorā. Reakcijas starpproduktu pussabrukšanas periodi ir mērāmi gados, un vēl nekas nav zināms par cilvēkam vēl nezināmu veidu radiācijām, kurām ir pakļauta reaktora teritorija.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

verners osis

+16083

 
36 sešus gadus pēc sprādziena,ar palielinātu izstarojumu,72 gadus pēc sprādziena,sadalīšanās būs beigusies,oficiāli pamatradiācija būs normas robežās,bet tā ka kalcija un joda elementi ir spējīgi vākt radiāciju no apkārtejās vides un kas notiek ar sadalīšanās produktiem vēl neviens nav noskaidrojis,(nav bijis tādas iespējas,tikai teorētiski),tad 2059 gadā to varēs sākt pētīt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

JanKa

+80131

 
Jau sen tur dzīvo. Pastāv daudz un dažādu sazvērestības teoriju, pasaciņu, nostāstu - internetā var atrast daudz informācijas par gan par pašu avāriju, gan to kas tur notiek šodien - pa lielam tā ir "disnejlenda" tūristiem, kurai pat labāk ir saglabāt "aizliegtās" pilsētas godu nevis tapat atvērtai visiem. Protams ir bailes par to, kā avārija ir ietekmējusi apkārtējo vidi - nostāsti par milzu sēnēm, žurkām kā cūkām, 2galvu govīm utml. un neviens nevēlas riskēt atļaujot dzīvot zonā par kuru 100% skaidrības nav - labāk paliek aizliegtiem. Paturpinot par nostāstiem, runā, ka lielais vairums radiācijas aizgāja debesīs pēc sprādziena un sarkofāgam nav nekādas nozīmes, tai pat laikā pretējais nostāsts - sarkofāgs tūlīt sagrūs un būs atkal ziepes. Cilvēki, kas tur turpina dzīvot - pavisam normāli izskatījās, bet kas notiektu ar viņu bērniem nākamajās paaudzēs nezin neviens.

pirms 14 gadiem  

Nezinītis/Nezinīte, pirms 14 gadiem :

Tu pats tur dzivotu?

Kaspars Jansons, pirms 14 gadiem :

Pripjatā neviens nedzīvo, ekskursijas uz turieni gan tiek organizētas. Te var palasīties daudz ko un paskatīties, kā tur izskatās: http://pripyat.com/en/

Uldis Kalniņš, pirms 14 gadiem :

Ukrainā ir vesels bērnudārzs vai bērnunams vai smth,kur vienkopus dzīvoja bērni, kas dzimuši vecākiem, kas atradās netālu no Černobiļas vai piedalījās seku likvidēšanā.. Iekš magnumphoto bija reportāža vienam fotogrāfam. Diezgan smagi .. Bet arī parastam cilvēkam radiācija palielākās dozās ir nāvējoša, nu ir robežas, kur mirst ātri(dažās dienās), bet ar mazākām dozām parasti rodas vienkārši visādas slimības, kas tevi nobeidz. Govis ar 2 galvām utt gan ir mīts.Dzīvnieki vienkārši tur mirst ātrāk

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.