Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Buls

+327

 
  • 1

    Atbilde

  • 2 balsis
  • 3325 skatījumi

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Pirmkārt jau vajag būt ļoti pārliecinātam, ka ir vēlme audzēt mežu, jo zemi pārtaisīt par mežu ir ārkārtīgi viegli, savukārt pretējais process (mežu uz zemi) ir dārgi un sarežģīti. Principā, ja nav vēlme apkopt lauksaimniecības zemi, tad var vienkārši to aizlaist ar mežu, bet oficiāli nepārveidot par mežu, jo dzīvē plāni var mainīties.
Mēdz gadīties, ka meža taksatori pārtaisot vecās (vai taisot jaunas) meža taksācijas, pieliek klāt mazliet apaugušu pļavu mežam. Un, ja saimnieks pieņemot taksāciju īpaši neiedziļinās, ko paraksta, var izrādīties, ka 5 gadus vecs bērzu pudurītis pēkšņi ir meža zemē, attiecīgi tos vairs nedrīkstēs cirst ļoti ilgus gadus un par lauksaimniecisko darbību vai labiekārtošanu var pilnīgi aizmirst. Ja nu vienīgi kompensējot valstij izdarītos zaudējumus nocērtot tos krūmus, kurus mežniecība uzskata par mežu.
Bet, ja ir vēlme audzēt eglītes vai kādus citus skaistum kokus priekš pārdošanas, tad tā skaitās lauksaimniecība un nevajag pļavu par meža zemi pārvērst.

pirms 13 gadiem  

Jānis Buls, pirms 13 gadiem :

Tiešām reāli interesē konvertēt lauksaimniecības zemi- mežā. Kas reāli ir jādara juridiski?

unknown (), pirms 13 gadiem :

Man šķiet, ka vislabākais būtu piezvanīt apgabala mežniecībai un ar viņiem pakonsultēties. Nāksies pārtaisīt meža taksāciju (ja pasvaiga, tad atstāt vecos datus, un pielikt jaunos nogabalus). Tas parasti maksā kādi 30-45Ls par hektāru (bet varu kļūdīties). Un tas arī principā viss. Par to, vai zemes dienestā kāds jāinformē, gan nezinu, bet vajadzētu piezvanīt un apjautāties.
Vajag sākt ar zvanu uz mežniecību un zemes dienestu. Pēc tam meža inventarizācija (taksācija).

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.