Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Āris

+22646

 
  • 9

    Atbildes

  • 1 balss
  • 4323 skatījumi

Varbūt kāds var pateikt kur meklējama vaina? Opel 1999g benzīns 1,4.Visu laiku aizsvīst stikli,ziemā pilnīgi aizsalst.

Auto un transports » Opel

Apakšā zem radio ir divas pogas,labajā pusē aizm.stikla apsildīš,kreisajā pusē salona ventil.poga.Šo pogu ieslēdzot lampiņa tajā neiedegas,tātad sistēma nestrādā.Jautājums būtu,vai kāds zin un var dot padomu kur varētu būt vaina un kā to ātrāk novērst? Paldies!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Ģirts Avotiņš

+7820

 
Tad nu tā:
1. Vai strādā ventilators un apsildes radiators? Uzsildām mašīnu, ieslēdzam ventilatoru un temperatūras regulatoru pagriežam pilnībā uz sarkano (karsto) pusi - ja pa ventilācijas atverēm spraucas ārā karstais gaiss, tad viss ir kārtībā.
2. Podziņa blakus aizmugurējā loga sildītājam? Cik nu atceros tā gada Opeļus, tā bija iekšējās cirkulācijas poga - piespiesta (no āra gaiss neiekļūst). Principā šo režīmu vajadzētu lietot tikai tad, kad gribas ātri uzsildīt salonu vai kad braucat aiz kāda nelabi kūpoša un smirdoša transportlīdzekļa.
3. Nedeg lampiņa? Neatceros vai maz tur bija jābūt lampiņai, bet zinot cik Opeļiem mīl izdegt paneļa lampiņas, tas nav nekāds brīnums. Manuprāt nestrādāt īpaši nav kam tur, ja vien kāds nav ko salauzis, rokoties pa iekšu, bet tā sistēma bija tīri mehāniska.
4. Svīst un aizsalst logi? Laipni lūgti Opel pasaulē! Tā ir šo automašīnu lielākā problēma. Taču (nezinot modeli, grūti apgalvot), viss paliek labāk, ja...

pirms 14 gadiem  

Ģirts Avotiņš, pirms 14 gadiem :

...pārbauda salona gaisa filtru un nomaina to, ja tas ir netīrs vai slapjš. Nezinu no kurienes, bet Opeļiem, sevišķi tā laika Astrām ļoti patika saraut ūdeni filtrā.

Secinājumi: Ja strādā radiators un ventilators, pārbaudām gaisa filtru un cenšamies nelietot iekšējo gaisa cirkulāciju... Kārtīgi vajadzētu uzsildīt to auto un tad atraut visas durvis vaļā, lai tas mitrais gaiss ātri izventilējas...

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Iespējams, ka ir ieslēgts noslēgtais gaisa cirkulācijas režīms. Tad tiek sildīts jau salonā esošais mitrais gaiss, nevis sausais āra gaiss. Vēl viens variānts ir apsildes radiatora sūce. Par to, ka nestrādā ventilators grūti spriest, tad jau vienlaikus vispār nesilddītu salonu. Lai zinātu ko darīt, tad jāzin kautko vairāk.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

,lieta ir viekārša - aiz bardačoka ir ventilators. Tam pa virsu ir tāds vārsts, kas ņem vajadzības gadījumā gaisu no āra, un vajadzības gadījumā(ja ir piespiesta podziņa,lai cirkulē gaiss tikai pa iekšu) tikai iekšējai cirkulācijai. Un tam klāt ir motoriņš. Tur mēdz gan ķerties, gan arī nestrādāt. Šai gadījumā palicis pozīcijā, lai ņem iekšējo gaisu.
Iesaku -ar varu nolikt to vārstu tā , lai ņem tikai gaisu no āra. Un jebkādā veida nostiprināt to. Un nespiest vairs to pogu, ja nu tomēr tas motoriņš strādā. Un nesvīdīs vairs, jo turpmāk tikai ņems gaisu no āra. --tas ir pārbaudīts jau!

pirms 14 gadiem  

Āris, pirms 14 gadiem :

Paldies,tas būs īstais iemesls.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Pikšens

+402

 
Mani ieteikumi ir gari, tāpēc jālasa te: http://jpiksens.com/auto/ka-noverst-auto-logu-aizsvisanu.html

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā tas ir salona filtrs un tas atroda zem motora pārsega!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Bet varbūt termostats !!! Līdz ar to iet tikai mazais aplis un salonā siltu gaisu vispār nepūš!
Tāpēc ar salst!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Tralla

+11

 
Varbūt pečkai salona filtrs ir pilns ar putekļiem! Tas atrodas aiz cimdu nodalijuma var pats iztīrīt!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Man pašam ir 1994. gada Opel Astra Caravan — logi ciet nesvīst, taču ir gadījies ļoti bieži braukāt ar jauno Astru (2000. gada) — tai gan tāda problēma bija. Jāsaka, ka dikti kaitinoši visu laiku ar lupatu logu slaucīt...

Neko no mašīnām nesaprotu, bet pirmais, ko es darītu — skatītos drošinātāju.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja neiedegās lampiņa, vaina jāsāk meklēt drošinātājā. Iespējams tas ir bojāts. Mēģiniet to nomainīt, pat ja tas izskatās vesels, ieslēdziet sistēmu, vērojiet, kas notiek. Ja izbliež, tātad īssavienojums, jāmeklē autoelektriķis, pats neko tālāk neatradīsi (ja vien pats neesi speciālists šajā jomā), ja darbojas, tad prieks palīdzēt. Lai izdodas!

pirms 14 gadiem  

Elmars Ivanda Milleri, pirms 14 gadiem :

Piemirsu, ja neizbliež drošinātāju un sistēma joprojām nedarbojas, vaina būs jāmeklē sistēmā (protams elektriķim).

Āris, pirms 14 gadiem :

Paldies,gribētos piekrist Ģirtam par salona filtru.Apsildes sistēma gan strādā ļoti labi,un opelis tiek sildīts pāris gadus.Bet arī vasarā pie mazākā gaisa mitruma logi ir ciet,aizsvīduši!Salona gaisa cirkulācijas pogā lampiņa ir,bet nedeg.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.