Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Arvīds Bušs

+31

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1420 skatījumi

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aldis Dzenovskis

+2380

 
Var! Šeit jautājums nebija par otro Hipotēku, kuru veicot pārkreditēšanas procesu izmanto. Bet gan par vienas bankas prasību tiesā par paradu piedziņu vēršot piedziņu pret īpašumu.
Ja Tiesa saņem šādu prasības pieteikumu viņa ziņo bankai un banka piedalās kā trešā persona procesā. Ja banka kura ir vērsusi piedziņu procesu uzvarēts, bankai kura kreditēja nāksies Hipotēku dzēst un banka Jums piedāvās atdot bankai naudu, ja jūs to nevarēsiet īpašumu nāksies pārdot. Tiesa gan ņemot vērā īpašuma vērtības kritumu tirgū kredīts netiks pilnībā nosegts un prasītājai bankai nekas no pārdotā īpašum naudas pāri nepaliks. Ja protams aizdevuma summa nav neliela. Ja neliela īpašums tiks pārdots un katra banka (sākumā Hipotēkas turētāja) pēc tam prasības iesniedzēja dabūs savu naudu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Nē, nevar, jo kā ķīlu vienu īpašumu nav iespējams reģistrēt divas reizes, tas gan nenozīmē, ka otrs, trešais un visi pārējie kreditori nevarētu vērst piedziņu pret visu citu jums piederošo kustamo un nekustamo mantu un ieņēmumiem, kas var negatīvi atsaukties arī uz kredītu, kuru jūs vienam kreditoram maksājat, kura labā īpašums ir reģistrēts kā ķīla, jo parasti jebkurā kredīta līgumā ir paredzētas pamatīgas sankcijas, soda naudas, kredīta procentu palielinājums līdz pat pieprasījumam kredītu atmaksāt nekavējoties, ja būtiski izmainās kredīta ņēmēja finansiālā situācija.

pirms 14 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Neesmu banķieris, bet esmu pārliecināts, ka hipotēkas var kabināt vienu otrai galā. Tātad, ja tava māja maksā 70 tūkstošus, bet bankā esi šai mājai nostiprinājis hipotēku par 30 tūkstošiem, tad vari citā bankā vēl jaunu hipotēku nostiprināt par 40 tūkstošiem. Vismaz Eiropas Savienības valstīs tā ir, var jau pārsteigums gadīties, ka mums tā nav, brīnumi pie mums netrūkst.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.