Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

unknown (Google)

+1215

 
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3685 skatījumi

Kādu banku izvēlēties?

Bizness un finanses » Personiskās finanses

Jau gadus 10 par "savu" saucu Swedbanku (bij. Hansabanku)- uz to man skolā parskaitīja pirmo stipendiju, un pec tam visu laiku- algu. Tagad, ka jātaupa katrs santīms, izdomāju, ka savu algu pārskaitīšu uz citu banku, lai nav jāmaksā par katru sīkumu (piem, rēķina atlikuma pārbaudi bankomātā). Kuru banku izmantojat Jūs?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Guntis Kalns

+4326

 
SEB banka ir izdevīgāka, ja lielāko daļu darbību ar kontu veic bankomātos - t.i. nav jāmaksā par konta atlikuma apskatīšanu, naudas izņemšanu >500 Ls mēnesī, rēķinu apmaksu bankomātā. Mīnuss - internetbankā iekšbankas pārskaitījumi par maksu (10 sant.).
Esmu dzirdējis ļaudis, kuri ir ļoti apmierināti ar DnB Nord, ir Nordea "fani", ir manā paziņu lokā pat zvērināti pareksisti :) Tā kā viennozīmīgu atbildi sniegt būs grūti. Izvērtē savus bankas lietošanas paradumus - cik bieži ņem ārā naudu no bankomāta, cik bieži un uz kādām bankām veic pārskaitījumus internetbankā (starpbanku pārskaitījumi visās bankās ir par maksu), un tad papēti cenrāžus banku mājaslapās. Neaizmirsti arī tādus faktorus, kā mājai tuvākais bankomāts, lai nav jātērē laiks un līdzekļi nokļūšanai pie savas naudas (man sanāk SEB) un banka, kuru lieto tava darbavieta (man atkal sanāk SEB), jo tad tu algu saņemsi tajā pašā dienā,kad to pārskaitīs (nevis nākamajā darbadienā).

pirms 14 gadiem  

Guntis Kalns, pirms 14 gadiem :

Arī kādreiz biju aktīvs Hanzenes lietotājs, bet pēc pēdējo komisijas maksu ieviešanas un izdevīgā un ērtā wap-servisa slēgšanas "pārcēlos" uz SEB. Kontu gan neslēdzu, jo uz to man reizi pa reizi pārskaita nelielas naudiņas par dažādiem papilddarbiņiem - un turklāt vēl Swediem ir, manuprāt, iespēju ziņā labākā internetbanka.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

internet banku sāc lietot ;)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Zigmārs Dzenis

+5532

 
Katrai vajadzībai sava banka! Man Paypalam labi der Parex banka, bet komisijas tā ņem nopietnas! Seb patiešām varētu būt labs variants!:)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aldis Dzenovskis

+2380

 
Viss ir atkarīgs no tā, kādas ir prasības pret pakalpojumiem, kādus un cik bieži izmanto. Katrā bankā ir sava specifika, savas labās un sliktās lietas. Ja neesi īpaši prasīga pret Internetbanku var izmantot SEB un Nordea. Ja nevēlies operēt ar valūtām tad arī SEB vai Nodrea, jo viņām nav multivalūtu konti. Kartes - SEB ir lielāks bankomātu tīkls un vairāk draudzīgo bankomātu, Nordea bankai šis tīkls ir mazāks. SEB bankā var izvēlēties karti bez mēneša maksas, bet tad par katru izņemšanu 0.30 Ls, bet ja karti izmantosi pirkumiem ir ok.
Protams ir arī vēl DnBNord, Norvik, Krājbanka un GeMoney bank.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Sandra L.

+2215

 
Varbūt kādā brīdī tev ievajadzēsies nelielu patēriņa kredītiņu - un tad būšana senam lojālam klientam atmaksāsies :)
Kurā banka gan pakalpojumi ir par brīvu - vai nu šādās vai tādās opcijās naudiņa par konta apkalpošanu salasās.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Fantomass

+620

 
Visās jāmaksā par dažādiem sīkumiem_

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.