Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Lana

-208

 
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1575 skatījumi

kāda starpība darba līgumiem uz noteiktu laiku, un nenoteiktu laiku?

Bizness un finanses » Juridiskās konsultācijas

kāda starpība darba līgumiem uz noteiktu laiku, un nenoteiktu laiku? Ja lauž līgumu uz noteiktu laiku ātrāk par minēto datumu, tas ir, iespējams? Kādas soda sankcijas no tā izriet?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

krokijs

+18181

 
Ja darba līgums ir uz nenoteiktu laiku, tad nostrādājot ilgāk par valstī noteikto pārbaudes laiku 3 mēnešiem, tava atlaišana ir jāpamato. Bet kompensāciju tu vari arī nesaņemt, ir valstī noteikts laiks, cik ilgi strādniekam jānostrādā lai izmaksātu kompensāciju 2 algu apmērā laikam. Un to laiku uzreiz precīzi nepateikšu, vai tas bija 1 gads vai 2 gadi. Nu un uz noteiktu laiku, tas nozīmē, kad iztecēs šis līgumā norādītais laiks un tu nebūsi vajadzīgs, to vienkārši nepagarinās vai arī pēkšņi būsi kādam kā kamols kaklā tad arī nepagarinās un darba devējam nebūs jāpamato tev, kapēc tev nepagarināja līgumu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Atšķirība ir nodarbinātības ilgumā un atlaišanas procedūrā.
Ja līgums tiek slēgts uz noteiktu laiku - darba līgumā jābūt norādītai pēdējai darba dienai vai apstāklim, kuram iestājoties, darba līgums tiek izbeigts (piem., atgriežas atpakaļ iepriekšējais darbinieks no darba nespējas perioda).
Uz nenoteiktu laiku noslēgtu līgumu izbeigt ir daudz sarežģītāk (Darba likums 101.pants). Izbeigšanas pamats ir tikai likumā norādītie iemesli.
Pārbaudes laiks varbūt noteikts darba līgumā gan uz noteiktu laiku, gan nenoteiktu. Darba līgumu darbinieks var izbeigt pirms laika abos gadījumos.
Atlaišanas kompensāciju maksā tikai likumā noteiktos gadījumos, apmērs atkarīgs no darba stāža. Apmērs ir noteikts likumā, bet koplīgumā darba devējs var noteikt lielāka apmēra kompensāciju. Par atšķirībām var uzrakstīt veselu referātu, ja Jums ir konkrētāki jautājumi, sazinaties.
www.juristapalidziba.lv

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.