Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283666 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1914 skatījumi

grāmatu tulkojumi.

» Karjera un darbs

vai ir iespējams pēc 9ās klases kkur speciāli mācīties, lai strādātu par grāmatu tulkotāju? no angļu valodas. vai to var tikai pēc vidusskolas?

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Mācīties var vienmēr, bet studēt šājā specialitātē gan var tikai ar vidējo izglītību:
http://tulki.venta.lv/kur_studet

Lai tulkotu grāmatas, ar to vien nepietiek un tas arī nepavisam nav nepieciešams.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Guntis Kalns

+4326

 
Lai tulkotu grāmatas, nepieciešamas ne tikai labas svešvalodas zināšanas, bet arī lieliskas latviešu valodas zināšanas (gramatika, vārdu krājums un - pats galvenais! - stila izjūta). Un lai iegūtu šīs latviešu valodas zināšanas, ļoti daudz jālasa grāmatas. Nav nozīmes tam, ka tulkotājs spēj iztulkot visus vārdus - ja viņš pēc tam nemācēs tos salikt gramatiski pareizā un labskanīgā latviešu valodas teikumā, neviens izdevējs ar šo tulkotāju negribēs sadarboties.
To visu var apgūt arī pašmācības ceļā. Augstskolas diploms tulkošanas specialitātē pavērs ceļu uz darbu kādā tulkošanas birojā, valsts vai ES institūcijā. Ventspils augstskola, kuras adresi norādīja iepriekšējais komentētājs, ir laba vieta studēšanai.
Vārdu sakot - mēģini sākt tulkot kādus īsākus teksta gabalus, piemēram, stāstus. Un tad jau redzēsi, kā šis darbiņš sokas un sanāk. Veiksmi!

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.