Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2429 skatījumi

Nauda vs draudzība

Socialās zinātnes » Etiķete

Kuru jūs izvēlētos, ja nonāktu neapstrīdamas izvēles priekšā?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

unknown (Google)

+1407

 
draudziibu !! es sevi nepardotu pat pa milijonu !! tapeec man nav draugu, visus esmu izskirojis savos 30 gados un nonaacis pie secinaajuma, ka labaak lai man nav draugu vispaar, nekaa alkatiigi sunji, kuri gatavi pardot sevi un savus tuvaakos par naudu, skaistu dziivi, utt. es ilgterminjaa biju noveerojis visos savos draugos alkatiibu un mantkaari pat uz siikumiem. tapeec, visus esmu atsijaajis, jo nekad sevi nepardosu nevienam pidarasam pa naudu vai savtu !!

pirms 13 gadiem  

Jānis Bērziņš, pirms 13 gadiem :

Tātad tagad tev nav draugu vispār, jo visus esi atsijājis?

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

man nav vispaar neviena drauga vairs, vispaar !! dziivoju viens un censos pat nekontakteeties !! es vismaz labaak juutos ka nav man apkaart lopu !! bet turpinu dziivot noveerojot un tomeer ticu, ka ir uzticami cilveeki un gan jau pamazaam guussu kaadus jaunus kontaktus un varbuut arii paraadiisies kaads uzticams cilveeks. bet savaadaak, ja arii kaads no visiem bijussajiem draugiem kaadreiz piezvana, tad es tehniski vienkaarssi atsaku kopaa ar vinju iet uz kaadu klubu vai baaru utt.

Jānis Bērziņš, pirms 13 gadiem :

Es domāju, ka tīri paziņu līmenī kontaktus var uzturēt, jo cilvēkam tomēr vajag socializēties. Njā, un te arī savā veidā izvirzās otrs jautājums - vai tiešām eksistē īsti draugi vai tikai paziņas?

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

mani pat piedirsa tiesaam cilveeks kam es ilgi uzticeejos un kaadus 15 gadus taa kaartiigi uzticeejos un likaas ka esam neskirami, tiiri kaa draugi , kas vienmeer paliidzees !! bet pat sitais cilveeks kurss man bija kaa braalis, vienu jauku dienu taa piedirsa dveeselee, ka nu tocna p......s !! un arii , savtiigos noluukos !! man jau arii reizeem liekas ka tagad viss baazeejas uz materiaalo pusi, bet ja jau es taads esmu, tad es ticu, ka veel arii ir kaut kur cilveeki, taadi passsi !!

Jānis Bērziņš, pirms 13 gadiem :

Būtībā jau mēs katrs domājam vispirms par sevi, tas ir tikai normāli, jo tā ir mūsu dzīve, un varbūt uzticībai pret citiem cilvēkiem jābūt ar nelielu rezervi, negaidīt vairāk, kā tas reāli ir iespējams

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

tad tas jau noziimee kontekteeties un dziivot neuzticiibaa !! tad nahuj kontakteeties un iet tuseeties, rezervee domaajot, kad tad no taa pidarasa lai ko sagaida !!

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

vajag kaut kaa taa, lai ir tiesaam tie uzticamie, lai vinjss ir viens tikai, vai divi un paareejie ar kuriem tu logiski mazaak kontakteesies ir tie neuzticamie !! bet grozi kaa gribi, ir jaabuut kaadam kuram tu vari un gribi vairaak uzticeet, nekaa paareejiem !!

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Unknown (Google) vajadzētu vēl vienu reizi vai arī vairākas izlasīt savus komentārus un padomāt. Draudzība ir kā puķu dārzs, kas ir regulāri jākopj, protams,ik pa brīdim kādā puķu dārzā parādās arī kāda nezāle,taču neviens dārznieks tādēļ nepaņems kannu benzīna un nepalies visas ābeles,zemenes, kartupeļus, utt. un nepielaidīs uguni,lai izravētu nezāles.Tas,ka jums nav draugu nav pārsteidzoši, es arī sev nevēlētos sev tādu draugu, kas lieto tādus epitetus par saviem draugiem, kaut arī bijušajiem!

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

lietas ir jaasauc iistajos vaardos nevis jaaturpina liekulot !! ja cilveeks ir pidaras, tad vinjam ir jaazin, ka vinjss ir pidarass !! un nevajag saliidziinaat gan daarzeni ar cilveeku, tomer nezale ir nezale, kura neatkariigi no taa, gribam mees vai negribam vinja aug, bet cilveekus mums ir tiesiibas skirot !!

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

visumā piekrītu,ka cilvēki tagad alkatības un nabadzības dēļ zaudējuši draudzības jūtas. Bet domāju,ka tev Unknown, nevajadzētu tāpēc izvairīties no kontaktiem.Ja tu ar cilvēku ej tusēties vai uz klubu,vai kur brauc, uztver to vienkārši kā ceļabiedru vai paziņu, nevis draugu.Un ja esi ar naudu,centies nepiedāvāt paziņām izmaksāt,tad arī nebūs iemesla aprēķina attieksmei pret tevi.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

nauda ir un aiziet bet īstu draudzību ne par kādu naudu nevar nopirkt - cik nu tas banāli neskanētu noteikti izvēlētos draudzību!

pirms 13 gadiem  

Jānis Bērziņš, pirms 13 gadiem :

man laikam nav paveicies, jo mani draugi vadījušies pēc tā, vai esmu vai neesmu viņiem izdevīgs un īstai draudzībai es neticu

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Es gandrīz piekrītu, īsta un nesavtīga draudzība ir retums. Mūsdienu apstākļos, kad naudas tik daudziem pietrūkst, draudzības attiecībās ir ļoti daudz aprēķina. Jau skolā bagātās atvases godina un cenšas viņiem piesisties par draugiem,pat ja bagātais bērns nevienam neizmaksā. Bet nabadziņus pārsvarā atstum.Pieaugušo pasaulē tas tik uzskatāmi neizpaužas,tomēr savtīgas intereses stāv pāri draudzības jūtām.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
uz tādu jautājumu, kam skaidra ir PAREIZĀ atbilde, es atbildu: "man draugu pietiek, variet nepiedāvāt. Protams, derētu vēl arī kāda nauda."

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
viss atkarīgs no naudas daudzuma. reāli liela žūkšņa priekšā salūzīs arī visi šitie gudrie spriedelētāji.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja tavs draugs ir narkomāns vai citāds tipiņš... - naudu un vel tiksi prom no sliktas kompānījas
Ja tev ir tiešām īsts draugs tad protams - draudzību....

pirms 13 gadiem  

unknown (), pirms 13 gadiem :

Protams tās ir tikai manas domas

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

JanKa

+80131

 
Atbildi ir vieglāk atrast, iedomājoties situāciju - pilnīga paralīze, nevari ne pakustēties, ne parunāt, tikai dzirdi un redzi. Ja tev būs draugi, tevi apciemos, "aprunāsies", atcerēsies jautrās un ne tik jautrās dzīves situācijas. Ja tev būs nauda, bet par to neviens nezinās un nevienam tu nevarēsi pateikt, tad ... ?!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tu vēl esi jauns un tevī vēl jaunības maksimalisms. Ar gadiem klāt nāks arī citādāka dzīves uztvere. Periodiski ap 10 gadu intervalu ,cilvēki daļēji izmaina savus dzīves uzskatus un prioritātes.Tagad tu vari man nepiekrist, bet atceries manus vārdus pēc 40 un pēc 50 gadiem. Cilvēkam tīri psiholoģiski nepanesamas ir vientulība un brīvības ierobežošana. Tagad tu to vientulību tā neizjūti, bet ar gadiem klāt tev nāks apziņa, ka tu esi nodzīvojis savu dzīvi un nevienam neesi bijis vajadzīgs. Noteikti jau esi bijis vajadzīgs, tikai neesi pieļāvis sev pietuvoties. Ja tevi apmānījuši pāris tavu draugu, iepazīsties ar jauniem, tici man, ka ne jau visiem vajadzīga tikai nauda.

pirms 13 gadiem  

Jānis G., pirms 13 gadiem :

+"ne visiem vajadzīga tikai nauda", piekrītu, bet arī mūžīgais bezdarbnieks tu nevienam neliksies interesants.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Tur jau tā lieta, ka īstu draugu iepazīst nelaimē. Es uzskatu, ka pie drauga jāiet ne tikai at torti un puķēm, kad draugam ir labi, bet ,kad iet sūdīgi , jāpastiepj savs plecs.Nu, ja bezdarbs, tātad jāpalīdz draugam darba meklējumos, vai jāuztur morāli,bet, ja nav draugs interesants, jo ilgstoši ir bez darba, tātad tas nav draugs, bet paziņa.

Jānis G., pirms 13 gadiem :

Sarma, Tu runā pareizi, tā tam būtu jābūt, bet dzīve ir dzīve...kad dzīvoju 1.5 gadus bez darba, draugs no manis nenovērsās, bet kautkas attiecībās izsīka(loģiski, bijām kolēģi, kopējas intereses), tagad atkal- viss 'štokos'!
P.S. Darbā tiku ar viņa palīdzību;)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jautājums ir bezjēdzīgs, gluži tas pats kā pajautāt, kāda ir tava ticība vai reliģiskā piederība? Un saņemsiet kaudzi nekam nederīgu atbilžu, 60% teiks, ka ir luterāņi, kādi 35% būs katoļi un kur nu vēl pareizticīgie un visi pārējie... bet ja sāksiet šos cilvēkus izprašņāt konkrēti, kad bijuši baznīcā un vai vispār kaut ko no šīs ticības saprot un zina, ko ticība māca, tad atklāsies, ka 90% no viņiem ir neticīgie. Viss ir atkarīgs no tā kā mēs uztveram lietas... Sabiedrībā valda uzskats, ka nauda ir netīra un ļaunums un sirdsšķīsta ir nabadzība utt. Tikai nez kāpēc, neviens nabags bez naudas nevar iztikt un baznīca to vien gaida, lai visi viņai kaut ko dotu.

Ja cilvēks savu naudu nopelna godīgi, tad nauda nav jānostāda pretim draudzībai, bet tā ir līdzeklis, ar ko mēs varam iepriecināt savus draugus un pastiept palīdzīgu roku tiem draugiem, kuriem ir radušās kādas problēmas.

pirms 13 gadiem  

Jānis Bērziņš, pirms 13 gadiem :

te nav tas konteksts par naudas nešķistību, vairāk par cilvēku uztveri un manu vēlmi uzzināt viedokļus

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Par to arī rakstīju, ka šāds uzstādījums ir nekorekts, jo liekuļos gan tas, kas teiks, ka izvēlēsies draudzību, gan tas, ka izvēlēsies lielu naudu, taču patiesībā nekāda izvēle nav jāizdara. Cilvēks strādā un viņa padarītais darbs ir nauda, ko viņš saņem un šīs cilvēks pats var izvēlēties ar ko draudzēties, ar tiem, kas draudzējas tādēļ, ka šim cilvēkam ir nauda un pazudīs, ja tās vairs nebūs vai ar īstiem draugiem. Naudu un draudzību saistīt vai pretnostatīt nav korekti.

Jānis Bērziņš, pirms 13 gadiem :

Manuprāt, cilvēki sapratīs, kas jautājumā ir domāts, neiedziļinoties specifiskās situācijās un variantos, kas ļautu apšaubīt jautājuma korektumu.

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Klausiet Aivi ,viņš ir speciālists šai jomā, par kopjamo dārzu, tas tev kā kulaks zem acs!

Jānis G., pirms 13 gadiem :

Varbūt, bezjēdzīgs, bet nav tik nožēlojami garlaicīgs, kā: "kur izdurt pīrsingu nabā, pilsētā 'N'?"

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

par pīrsingu skaidra situācija, kamēr zem "Nauda vs draudzība" var iedomāties visai dažādus moralizējošus scenārijus.
Šoreiz vislabāk man patīk Aivja rakstītais.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
atkarībā cik daudz naudas :)
naudai jābūt ļoti,ļoti daudz.

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.