Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67091 jautājumi, 283667 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 14

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 12300 skatījumi

Kuri, jūsuprāt, ir vērtīgākie apskates objekti Latvijā?

Ceļošana » Cits

Daži mani itāļu draugi ir izteikuši lēmumu apciemot Latviju (pirms tam nav bijuši šeit).

Variantu, ko parādīt, ir bezgalīgi daudz, vienai pašai saplānot to labāko ir baigi grūti.
Jautājums ir - kuras, jūsuprāt, ir visskaistākās, visvērtīgākās, visinteresantākās lietas, vietas, kas itālim pilnīgi noteikti būtu jāredz Latvijā pirmām kārtām!
Muzeji, kultūras/vēstures pieminekļi, skaistākās vietas/pilsētas, atpūtas vietas, bāri, klubi, utt. - jūsu favorīti. Vai varbūt, uz kurieni paši esat veduši savus ārzemju draugus un kur viņiem visvairāk ir paticis un bijis visinteresantāk.
Pirmām kārtām, protams, interesē Rīgā atrodamais un pēc tam pārējais Latvijā.

Paldies par atsaucību!

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (14)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Agneta Kalēja

+2081

 
Rīgā var aiziet uz Brīvadabas muzeju - interesantas mājiņas, teritorija, ezers...
Jūrmalu vienalga kur un kā, bet jāparāda - Liepājā jau ideālākais.
Uzbraukt augšā kādā tornī, lai apskatītu Rīgu no augšas - TV tornis, Pēterbaznīcas..
Kārtīgu latviešu ēdienu saēsties Lido kompleksā.
Aizbraukt uz Siguldu - lai redz, ka mums ir arī kas līdzīgs kalniem.. :)
Vispār jau jāskatās, kas interesē šos cilvēkus - ir jau tādi, kam derēs ekskursija pa Essential, citam tikai muzeju tūre, citam shopping...

pirms 14 gadiem  

Mrs. Alisha Valdmane, pirms 14 gadiem :

Jū, Tavas idejas ir arī manā sarakstā, mums domas sakrīt :) Tātad TV tornis, Pēterbaznīca un Lido komplekss krastmalā paliek kā stabilie varianti :)

Siguldā ir smuki rudenī, bet manuprāt, šobrīd tur īsti darīt varis nav ko. Vienīgi vagoniņš, bet tikai tā dēļ vien nebrauks tak uz turieni.

Ir spēcīga doma par Ventspili, tikai vēl nav izčekots, ar ko tur varētu aizpildīt dienu. Tas pats attiecas uz Liepāju.

irma grosberga, pirms 14 gadiem :

Skatos, ka tev izveidojies maldīgs priekšstats par rudeni Siguldā. Joprojām ir iespēja uzstaigāt kādu kājnieku maršrutiem vai visur piebraukt ar personīgo auto. Brīvdienās Bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda" ir iespējami nobraucieni ar vasaras bobu, cena 7 LVL no personas. Ziemā nobraucieni ar mīksto bobu - vučko. Cena tāda pati. Arī zelta rudenī ir iespējamas ekskursijas ar elektomobīli kompetenta gida pavadībā. Cena sākot no 2 LVL no personas.
Papildus info www.tourism.sigulda.lv

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Marcis Olins

+812

 
Kaimiņu 200 gadu vecā māja Taviem itāļu draugiem noteikti paliks visspilgtākajā atmiņā. Tas protams stipri atkarīgs no vecuma un interesēm. Var jau būt ka viņi pavilksies uz itāļu arhitekta pili Latvijā (Rastrelli Rundāle). No savas pieredzes tomēr jāsaka ka drīzāk vajag mēģināt tūri pa sniegotiem laukiem un mežiem meklējot tās mazās perlītes - Latgales podnieku darbnīcas, Talsu Lauksaimniecības tehnikas muzejs un Gulbenes Bānīša laupītāji.
Mums pagājušo nedēļ http://www.lacites.lv/ divas itāļu ģimenes caur booking.com speciāli rezervēja guļbaļķu mājiņas un priecājās par niedru jumtu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ja Tu labi skaties,zini ko skaties un proti novertet vecas lietas,tad gandriz visu Latviju.Kaut savu kaiminu maju,kurai ir kadi 200 gadi.

pirms 14 gadiem  

Mrs. Alisha Valdmane, pirms 14 gadiem :

Nu jā, piekrītu, bet te jau gluži nav runa par to, ko es protu novērtēt, vai cik labi es skatos. Te tomēr ir runa par ārzemju cilvēkiem, kuri pirmo reizi ierodas mūsu valstī un gribas kaut ko tiešām atpazīstamu un atmiņā paliekošu, nevis kaimiņu māju :)

Ideja pēc būtības laba. Tomēr šķiet, ka ne priekš šī gadījuma. Vajag kaut ko konkrētu un neaizmirstamu :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ja gribi parādīt vienu nesakoptu pilsētu, tad tā noteikti uz citu Latvijas pilsētu fona būtu Liepāja. Cik viņa noplukusi bija pirms 40 gadiem, tāda viņa principā arī ir šobrīd.Ielas izdangātas, fasādes ēkām nolaistas līdz kliņķim, it sevišķi tas izceļas apmākušā ziemas dienā.Centrs 1km rādiusā kautcik pieņemams.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Vilis Folkmanis

+200

 
No pieredzes varu teikt ka ļoti interesanta ārzemniekiem ir Ķemeru tīreļa laipa.Arhitektūra pašiem itāļiem ir izcila un viņus nekas nepārsteigs tik ļoti.Bet purvi gan viņiem nav.
Parasti visi ārzemnieki ir pārsteigti.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Rīgā papildus: Zviedru vārti ar skaisto leģendu..., Jūgendstila mājas un varbūt arī jaunais muzejs; Koka Rīga un Ķīpsala.
Iesaku Kuldīgu (Latvijas Venēcija) vai Cēsis. Abas ir ļoti savdabīgas un interesantas pilsētas. Apskates objekti internetā ir atrodami, tādēļ šeit neminēšu. Var iedvesmai apskatīt tūrisma firmu piedāvājumus un izveidot savu maršrutu. Lai izdodas! :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ārzemniekus interesē tautu tradīcijas, valst daba, cilvēku sadzīve un dzīves apstākļi.Par dabu: tūrisma aģentūrās ir speciāla programma ,,Dabas mīļotājiem", tur Jūs varat uzzināt, kur,ko rīkoun kuras ir tās skaitākās un pieprasītākās vietas Latvijā.
Lai uzzinātu par sadzīvi , rīko ekskursijas pa Latvijas viesu namiem.
Par tradīcijām- sarunāt un nokļūt kādās kāzās, vislabāk jau Latgalē.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Gita Vitauts:)

+120

 
Noteikti Rundāles pils un Kuldīgā smilšu alas un Ventas rumba.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Iesaku aizvest Italu ekskursantus uz Bauskas, Rundales pilim var paradit Latviesu makslas muzeju paradit Kurzemes sveici Kuldigu

pirms 14 gadiem  

Pēteris Markuss, pirms 14 gadiem :

Ar arhitektūru itāļus nepārsteigsi, vairāk sarūgtināsi, jo pret viņu pērlēm Rundāles pils visumā ir vēl tālu no pilnības.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Līva Livucis

+2335

 
Venspilī pavisam noteikti var pavadīt visu dienu. Tur ir skaists Brīvdabas muzejs, var izbraukt ar bānīti, tad vēl vari aizvest draugus uz slidotavu. Un, protams, pati Jūrmala. Venspilī ir arī jauks restorāns, kur ieturēt maltīti un visbeidzot - ir arī viesnīca, kurā pārnakšņot.
Var arī veidot ekskursiju pa Jūrmalu līdz pat Kolkas ragam. Arī ir ko redzēt. Starp citu, Lielupes viesnīcai augšā ir ļoti skaists restorāns, kafejnīca ar skatu uz jūru un mežu galotnēm. Skats paveras fantastisks un ja ir labs laiks, var ieturēt maltīti uz terases.

pirms 14 gadiem  

Mrs. Alisha Valdmane, pirms 14 gadiem :

Liels paldies!

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.