Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 8452 skatījumi

Labdien! Darba devējs piedāvā uzrakstīt atlūgumu uz abpusēju vienošanos. Vai man tas ir izdevīgi? Varbūt labāk, ka uz pašas vēlēšanos?

» Karjera un darbs

Labdien!
Darba devējs piedāvā uzrakstīt atlūgumu uz abpusēju vienošanos. Vai man tas ir izdevīgi? Varbūt labāk, ka uz pašas vēlēšanos. Ko es iegūstu no nva abos gadījumos? darbu zaudēju, jo apnika priekšniecības attieksme, aplokšņu alga, kuru pēdējā laikā negribēja maksāt, nekādas sociālās garantijas utt, līdzko es par to nopietnāk aizrādīju un brīdināju par vid un darba inspekcijas iesaistīšanu, tā sekoja atbilde "rīt vari darbā nenākt" un piedāvājums rakstīt atlūgumu. kā šādā situācijā labāk rīkoties
uzņēmumā esmu nostrādājusi 4 gadus, manā vietā jau ir pieņemts cits darbinieks, tomēr es nekādus oficiālus rakstiskus paziņojumus neesmu saņēmusi.
p.s. darbu šajā uzņēmumā nevēlos turpināt

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
labāk vienošanos, jo tad var bezdarbnieku pabalstu dabūt uzreiz. Ja pēc pašas vēlēšanās aiziesi, tad bezdarbniekus tikai no trešā mēneša maksās.

Protams neaizmirsti vienoties par papildus kompensāciju pie neizmaksātās algas un neizmantotā atvaļinājuma naudas.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Ja vienošanās paredzētu tev materiālo kompensāciju, lielāku par atlaišanas pabalstu kā pie štatu samazināšanas,tad tā tev varētu būt arī izdevīga. Bet šajā gadījumā izskatās,ka pat ja tev ko sola, piečakarēs un dabūsi pigu. Tāpēc neraksti nekādu atlūgumu un arī neizej ne uz kādu vienošanos ar šādiem negodīgiem cilvēkiem. Lai viņi paši domā,kā tevi atlaist.Darbinieku tā vienkārši nevar atlaist bez pamatojuma, bet ja atlaiž,tu vari vērsties gan Darba inspekcijā,gan tiesā. Ja viņi grib vienoties,tad vispirms lai izmaksā tev materiālo kompensāciju viena mēneša vidējās algas apmērā un atvaļinājuma naudu,ja tas tev nav izņemts. Un tikai tad vari runāt par vienošanos.

pirms 13 gadiem  

Santa un Andris Krūmiņi, pirms 13 gadiem :

Liels paldies Jums.!!!
Viņi mani var atlaist uz tādu principu,ka neierados darbā!?
Viņi teica, kad uzrakstīšu atlūgumu dabūšu savu atvaļinājuma naudu un algu, ko esmu nostrādājusi līdz šim(minimālo).

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Bet vai tad tu neieradies darbā? Par darba kavēšanu bez iemesla var atlaist.
Bet tagad tu ej uz darbu,kamēr neesi atlaista.
Tev izdevīgāk būtu,lai tevi atlaiž uz štatu samazināšanas punkta pamata. Tad pienāktos vēl arī kompensācija 1 algas apmērā (bez algas un atv.naudas,kas tev protams pienākas)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Liene Pura

+523

 
Ja darba devējs ļoti grib, tad vienmēr atradīs labu iemeslu, lai Tevi atlaistu. Pasaulē gudri juristi, kas uzņēmējiem ir arī labi draugi. Tā kā... visu var apiet.
Lai dabūtu kompensācijas, visam ir jābūt rakstītam uz papīra, šajā gadījumā - uz darba uzteikuma lapas. Labāk lieli nekašķēties. Pašam mierīgāks prāts un lielākas izredzes nākotnē dabūt darbu.

pirms 13 gadiem  

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Mīļā miera labad darba ņēmējs nereti paliek zaudētājos.
Protams,kašķi meklēt nekad nav patīkami. Bet nesakiet vis,ka tikai darba devēji ir vienīgie situācijas kungi. Nereti arī darba ņēmējs dabū savu taisnību.
Turklāt citu darbu pašlaik atrast nav vienkārši, tāpēc aiziet no darba vajag, saņemot visu, kas pienākas saskaņā ar darba likumu.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.